Xalets d'estiueig (Caldes de Malavella)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Xalets d'estiueig
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCaldes de Malavella (Selva) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. de Mossèn Cinto Verdaguer, 7 i 9. Caldes de Malavella (Selva)
Map
 41° 50′ N, 2° 49′ E / 41.84°N,2.81°E / 41.84; 2.81
IPA
IdentificadorIPAC: 33710

Els Xalets d'estiueig són dos xalets entre mitgeres situats al nucli urbà de Caldes de Malavella (Selva), al carrer del Mossèn Cinto Verdaguer números 7 i 9.[1] És una obra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Els dos xalets, planta baixa, estan coberts per una teulada a doble vessant, desaiguada a la façanes principal i posterior.[1] Els xalets, d'iguals característiques si bé amb petites diferències, formen un conjunt unitari.[1] A la façana principal, hi ha la porta d'entrada en arc de llinda, flanquejada per dues finestres també en arc de llinda. Emmarcant les finestres i la porta d'entrada, hi ha dues pilastres, amb un capitell decorat amb una flor. Cal dir, però, que en el cas de les finestres, l'emmarcament continua a la zona de l'ampit, on hi ha rajola vidriada de color blanc. Sobre aquestes tres obertures, hi ha un trencaaigües fet amb una motllura a cavet coronat de rajola vidriada de color terra. Coronant la porta i les finestres, hi ha una estructura decorativa. Aquesta està formada per un cos rectangular col·locat verticalment. Sobre aquest cos, a la part inferior hi ha una decoració romboidal feta de rajola vidriada (de color blau en l'habitatge número 7 i de color verd en l'habitatge número 9), al centre de la qual hi ha un respirall també en forme romboidal. A la part superior, hi ha una estructura allargada en arc de mig punt, sobreposada, que coincideix en la part superior, amb el nivell de la balaustrada del coronament de la façana, que simula una falsa barana de terrat, doncs no hi ha terrat. Sota la balaustrada hi ha una estructura motllurada.[1] A la part posterior dels dos xalets hi ha pati.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Xalets d'estiueig
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 «Xalets d'estiueig». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 27 octubre 2014].