Ann Lee

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAnn Lee
Nom original(en) Annerley Gordon Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) Annerley Emma Gordon Modifica el valor a Wikidata
12 novembre 1967 Modifica el valor a Wikidata (56 anys)
Sheffield (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant, compositora de cançons Modifica el valor a Wikidata
Activitat1990 Modifica el valor a Wikidata –
GènereEurodance Modifica el valor a Wikidata
InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficAvex
Off Limits Modifica el valor a Wikidata

Lloc webannerleymusic.com Modifica el valor a Wikidata
Instagram: annerleymusic Youtube: UCFYcWRmBa9JbiBNpA7ilctw Spotify: 0IDYPwtcwGuMOn29dNLKlP iTunes: 64627130 Musicbrainz: e2763ea0-bf71-4734-ba29-b22c0fa67688 Songkick: 267459 Discogs: 59217 Allmusic: mn0000013519 Deezer: 14533 Modifica el valor a Wikidata

Ann Lee (nascuda amb el nom Annerley Gordon el 12 de novembre de 1967, a Sheffield, Anglaterra) és una cantant britànica de pop i europop, que va aconseguir la seva màxima fama a finals de la dècada de 1990 amb el senzill "2 Times", el qual va aconseguir la segona posició al Regne Unit. Ha publicat també temes sobretot de gènere eurodance sota els pseudònims d'A.Gordon, Lolita, Virginelle i Annalise.

Biografia[modifica]

El 1995 Annerley Gordon forma part del Projecte d'euro dance Ally & Jo format pels productors Larry Pignagnoli i Davide Riva. Es van llançar quatre senzills sota el nom d'Ally & Jo; el primer titulat "The Lion Sleeps Tonight", cover del clàssic de The Tokens de 1961 i de la música popular africana de 1939. El segon senzill va ser "Holding You" llançat en 1996 seguit per "Nasty Girl" el 1997 i l'últim titulat "In The Zodiac" a principis de 1998, any que el projecte va ser abandonat. Tots els senzills es van publicar com Maxi-single, però no es va llançar vídeo oficial de cap tema.

El 1998 Annerley Gordon llança el seu primer senzill sota el nom d'Ann Lee titulat "2 Times", tema que la feu famosa arreu del món, convertint-se en una de les cançons més escoltades de finals dels noranta, considerada actualment com una icona de l'escena Eurodance i tot un clàssic de la música electrònica. "2 Times" es va llançar a nivell mundial a principis de 1999, el Maxi-single comptava amb la versió original i l'estesa, inclosos els remixes de Masterboy, Gamba, Snapshot, Chooper i el Xmas Edit.

A mitjan 1999 presenta el seu Àlbum titulat "Dreams" amb 11 cançons mes un "Bonus track". El disc va tenir èxit en països d'Europa, Àsia i Oceania. Va arribar al primer lloc de diverses llistes de vendes i conté temes com "2 Times", "Voices", "Ring My Bell", "Come To Me" i "So Deep". A finals de 1999 publica la cançó "Voices" com a segon senzill de l'àlbum al costat d'un vídeo promocional, la cançó no va arribar a tenir el mateix èxit que el primer single "2 times", però es va convertir ràpidament en una de les preferides a Europa i Amèrica a inicis del 2000. El Maxi-single comptava amb la versió original i l'estesa, a més de les versions Snapshot, Bulletproof, G.Side, Funk Ja i Alterauin Remix. El tercer single publicat va ser "Ring My bell", cover de la cançó original d'Anita Ward de 1979, el tema es va publicar al costat d'un vídeo promocional posicionant-se en els primers llocs en països d'Europa i Amèrica gràcies al remix realitzat pel grup italià Eifel 65 i al Maxi-single que comptava amb excel·lents remixes i versions ballables de la cançó. El Quart i últim single oficial de l'àlbum va ser "Sota Deep", cançó promocional que es llancés a inicis del 2001, va comptar amb un Maxi-single que va comptar amb les versions originals i Snapshot Ràdio, a més de 3 remixes i versió ampliada, la cançó no va comptar amb vídeo oficial.

En 2003 presenta un nou senzill titulat "No no no" publicat només en països d'Europa, però el qual va obtenir popularitat en diversos països del món gràcies al remix del Dj italià Benny Benassi, la versió "Satisfaction Mix" contenia elements de Tech-House, gènere popularitzat per Benassi en aquest any. La cançó va comptar amb un Maxi-single de 5 remixes, versió original i estesa, però no va comptar amb un vídeo oficial.

El 2007 Ann Lee presenta el seu segon Àlbum titulat "Sota Alive" un disc amb 11 cançons el qual no va obtenir rellevància a nivell mundial. De el disc es desprenen els senzills "Catches Your Love", "Just An Hour" i "Every Single Day" dels quals només es va promocionar "Catches Your Love" amb un Maxi-single, comptant amb el remix de DJ Favretto i 5 remixes però sense comptar amb Vídeo Oficial. El tema "Just An Hour" és una versió aparentment millorada de la seva cançó "No no no" contenint parts de la cançó original de 2003. L'àlbum inclou 2 bonus Tracks: "Hold My Hand Tonight" i una nova versió del seu èxit " 2 Times "a càrrec de Ice Bergem i Dj Favretto, el qual es re-llancés com promocional del nou àlbum. «2 Times 2007" es va editar en dos discos: "The Purple mixes" que contenia els remixes de F & A Factor Eecktro Remix, Funky Spice Remix i Minimal Chic 4 Big Room Mix. I "The Green Mixes" que contenia els remixes d'Ice Bergem Vs Favretto, Soundloverz Remix i una versió A cappella.

A finals de 2009 reapareix al costat de Dj Favretto amb el senzill "I Get The Feeling" llançat a Itàlia, un tema Eurohouse que només es va promocionar a Europa, es va editar un CD Single on s'incloïen la versió ampliada i la acapella de la cançó.

El 2010 Ann llegeix publica el senzill "2 People" al costat de Dj Favretto en un EP amb 11 remixes.

Bibliografia[modifica]