Anne Bouverot

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAnne Bouverot

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 març 1966 Modifica el valor a Wikidata (58 anys)
Dades personals
FormacióEscola Nacional Superior de Mines de París
École Normale Supérieure
Télécom Paris Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióexecutiva d'empresa, enginyera Modifica el valor a Wikidata
OcupadorGSM Association
Orange
TowerBrook Capital Partners (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Participà en
21 gener 2015Trobada Anual del Fòrum Econòmic Mundial de 2015
22 gener 2014Trobada Anual del Fòrum Econòmic Mundial de 2014 Modifica el valor a Wikidata
Premis

Twitter (X): AnneBouverot LinkedIn: anne-bouverot-0873a41 Modifica el valor a Wikidata

Anne Bouverot (França, 21 de març, 1966) és una directiva empresarial francesa.[1][2] L'agost del 2015 va ser nomenada directora general --CEO-- de l'empresa de seguretat electrònica francesa Morpho després de quatre anys com a directora general i directiva del consell d'Administració del GSM (GSMA).[3]

Educació i vida primerenca[modifica]

L'Anne Bouverot atribueix la seva vocació internacional per la influència de la mare canadenca, els avis hongaresos, i el pare francès.[4] Part de la seva educació es desenvolupa als Estats Units on aprèn a llegir i a escriure en anglès abans de canviar al francès.[5] Bouverot estudia a l'Ecole Normale Supérieure de París on estudia Matemàtiques i Informàtica que la porten primer un màster i després un doctorat (al 1991). També és llicencidada en Telecomunicacions al que actualment és el Mines ParisTech.[6]

Carrera[modifica]

A principi dels anys noranta es trasllada a Mèxic com a directora de Telecomunicació de Telmex. Al 1996 treballa per l'empresa nord-americana Global One fins que al 2002 és nomenada vicepresidenta de la unitat de serveis de Telecomunicacions d'Equant. Al 2004 és la responsable de personal de la direcció general d'Orange al Regne Unit, i retorna a París al 2007 per treballar en el desenvolupament empresarial internacional amb assignacions a Kènia, Armènia, Tunísia i Portugal. És la vicepresidenta executiva dels serveis mòbils de France Télécom Orange. Al 2011 és nomenada directora general i membre del consell d'administració del GSMA, l'Associació Global d'Operadors Mòbils que organitza el Mobile World Congress. El seu càrrec com a presidenta i directora general de Morpho entra en vigor l'1 d'agost del 2015.

En relació als quatre anys al GSMA Bouverot declara:

« "El mòbil és sense cap mena de dubte el sector més dinàmic i que més ràpidament evoluciona dins el món de la tecnologia avui dia, crea oportunitats significatives pels operadors mòbils i proporciona beneficis socioeconòmics importants tant pels consumidors com per les empreses de tot el món. Em sento orgullosa del paper aglutinador que ha fet el GSMA al voltant de les iniciatives d'indústries clau, orientades cap a programes de suport i reunint l'ecosistema de telecomunicacions mòbil en esdeveniments punters com el Mobile World Congress." »

Com a membre del GSMA, Bouverot ha promogut iniciatives per atreure més dones en el sector del mòbil i les TIC, amb el programa Dones Connectades que acull esdeveniments a tot el món. És una de les veus que reclama un canvi en la cultura empresarial per reduir la bretxa de gènere. També ha estat clau en l'organització del Congrés Mundial Mòbil del GSMA de Barcelona que se celebra cada any i que atrau conferenciants destacats i experts del mòbil altres camps relacionats.

Referències[modifica]

  1. «Anne Bouverot» (en francès). BFM TV. [Consulta: 16 setembre 2015].
  2. «Anne Bouverot». Bloomberg Business. [Consulta: 16 setembre 2015].
  3. «Anne Bouverot appointed Chair and CEO of Morpho (Safran)». Safran. Arxivat de l'original el 25 de setembre 2016. [Consulta: 18 gener 2017].
  4. «Tracing the Successful and Rich Journey of Dr. Anne Bouverot, General Director, GSMA». Telecom Review. Arxivat de l'original el 4 de març 2016. [Consulta: 16 setembre 2015].
  5. «LTWA 2012: Les 3 nominées de la catégorie carrières internationales» (en francès). Women & Equity. Arxivat de l'original el 3 de febrer 2017. [Consulta: 16 setembre 2015].
  6. «Anne Bouverot future Présidente de Morpho (Safran)» (en francès). Safran. Arxivat de l'original el 19 de novembre 2015. [Consulta: 16 setembre 2015].