Assabu

Plantilla:Infotaula geografia políticaAssabu
Imatge

Localització
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 41° 55′ 15″ N, 140° 13′ 32″ E / 41.92086°N,140.22547°E / 41.92086; 140.22547
EstatJapó
Prefecturaprefectura de Hokkaidō
Subprefecturasubprefectura de Hiyama
DistricteDistricte de Hiyama Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població3.701 (2020) Modifica el valor a Wikidata (8,04 hab./km²)
Geografia
Superfície460,58 km² Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Creació10 març 1963 Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Lloc webtown.assabu.lg.jp Modifica el valor a Wikidata

Assabu (厚沢部町, Assabu-chō) és una vila i municipi de la subprefectura de Hiyama, a Hokkaido, Japó.[1] A més, Assabu també pertany al districte de Hiyama.

Geografia[modifica]

El municipi d'Assabu està situat geogràficament a la subprefectura de Hiyama, al sud de Hokkaido. Dins de Hiyama, Assabu es troba a la meitat sud de la subprefectura, que es troba dividad en dos per la subprefectura d'Oshima. El terme municipal d'Assabu limita amb els de Kaminokumi al sud, Otobe i Esashi a l'oest i amb Yakumo al nord i Hokuto i Kikonai al sud, aquestes darrers tres a la subprefectura d'Oshima.[2]

La vila d'Assabu es troba a la península d'Oshima, al sud de Hokkaido i prop de la mar del Japó. El municipi no fa costa, tot i estar molt a prop de la mar i vora el 80% del seu terme municipal està cobert per boscs. El municipi rep el nom del riu Assabu, que passa per la vila entre d'altres.

Història[modifica]

L'origen d'Assabu es remunta als temps del domini de Matsumae, l'estat feudal que va dominar el sud de Ezo durant el període Tokugawa. Els japonesos de Matsumae van començar a instal·lar-se a la zona vora l'any 1678. El 1869, durant la guerra Boshin, Assabu va caure captiva de les tropes d'Enomoto Takeaki, president de la república d'Ezo. Quan van ser derrotats, Assabu va tornar a formar part del domini de Matsumae fins al 1871-1972 i posteriorment, al Japó des de llavors.

Transport[modifica]

Carretera prefectural 67 en passar per la vila

Ferrocarril[modifica]

Des de 2019, la vila no té cap estació de tren degut al tancament de la línia. No obstant això, està programat que el Hokkaidō Shinkansen passe pel terme municipal i faça parada a les estacions de les ciutats properes de Hokuto i Hakodate, on a més, existeixen línies de trens regulars.

Carretera[modifica]

Distàncies[modifica]

A continuació es presenten les distàncies per carretera des d'Assabu als principals municipis:

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Assabu