Barrera desèrtica del Carib

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

La Barrera desèrtica del Carib és un ecosistema subdesèrtic ubicat al sud del Mar Carib. Comprèn des de zones costaneres situades al nord d'Amèrica del Sud a les illes de les Antilles menors.

L'ecoregió arbusts xèrics de Guajira-Barranquilla de Colòmbia ocupa una superfície de 150.000 km².

Aquesta ecoregió ocupa la Península Guajira, la vall del riu Ranchería i el Departament Guajira, també ocupa parts de la costa nord-est de Veneçuela. Les valls es troben en una zona d'ombra pluviomètrica de les muntanyes de Macuira. Un lloc turístic important dins aquesta zona és Cabo de la Vela.

Distribució geogràfica
Distribució geogràfica

Localització[modifica]

Veneçuela[modifica]

Zona continental

Zona marítima

Antilles Neerlandeses[modifica]

Colòmbia[modifica]


Península Guajira ista des de satèl·lit.

Flora[modifica]

Divi-divi (Caesalpinia coriaria)

Hi ha unes 2.700 espècies de plantes de les quals un 30% són endemismes. És un centre de diversitat per a espècies de Divi-divi, Hechtia, Salvia, i de cactus.

Fauna[modifica]

Flamenc del Carib (Phoenicopterus ruber)

Dins aquesta ecoregió hi ha una gran comunitat de flamencs del Carib (Phoenicopterus ruber), a més de gran diversitat d'ocells i de ratpenats.

Referències i enllaços externs[modifica]

  • (castellà) Martha Ligia Castellanos, Luis Carlos Pardo L. 2000. Caracterización y primera aproximación a la determinación del índice de biodiversidad en los suelos de la cuenca del arroyo Mekijanao, Serranía de la Macuira, Alta Guajira. En: Juan Carlos Pérez (editor) X Congreso Nacional de la Ciencia del Suelo. Programa y resúmenes. El suelo un componente del medio natural. Medellín, Octubre 11 al 13 de 2000
  • (castellà) Edith González, Gabriel Guillot, Néstor Miranda, Diana Pombo (editores). 1990. Perfil Ambiental de Colombia. Colciencias. Escala. Bogotá.

Coord.: 11° N, 74° O / 11°N,74°O / 11; -74