Bombina maxima

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuBombina maxima Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN161756 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAmphibia
OrdreAnura
FamíliaBombinatoridae
GènereBombina
EspècieBombina maxima Modifica el valor a Wikidata
Boulenger, 1905
Distribució

Modifica el valor a Wikidata
Endèmic de

Bombina maxima és una espècie d'amfibi anur de la família Bombinatoridae. Es considera l'espècie més grossa del seu gènere arribant a aconseguir 7,5 cm de longitud.[1] És un endemisme de Sichuan, Yunnan i Guizhou (Xina) i el Vietnam. El seu hàbitat natural són aiguamolls d'aigua dolça, pantans, zones d'aigua dolça temporals, rierols, terra agrícola, canals i rases. No hi ha cap amenaça significativa per a la supervivència d'aquesta espècie, a més es compta amb moltes reserves protegides amb exemplars d'aquesta espècie. És una espècie terrestre que habita entorns d'aigua dolça.

Farmacopea[modifica]

Bombina maxima s'utilitza en la farmacopea de la medicina xinesa per al tractament de molts símptomes. La medicina occidental ha demostrat que aquest verí d'aquest amfibi conté una quinina més eficaç per dilatar les artèries de la molècula de mamífer. Era capaç de detectar també una altra molècula que pren el relleu de la primera que redueix la gana i més de 56 pèptids de propietats antibiòtiques[2] capaç de matar als bacteris resistents als medicaments, com ara el Staphylococcus aureus resistent a la meticil·lina.

Referències[modifica]

  1. Bombina màxima: Arca de Noè
  2. Wen-Hui Lee. «Variety of antimicrobial peptides in the Bombina maxima toad and evidence of their rapid diversification» (en anglès) p. 1220-1229. European Journal of Immunology, 2005. [Consulta: 22 agost 2014].[Enllaç no actiu]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bombina maxima