Boscos de pi i roure de Sierra Juárez i San Pedro Mártir

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Els boscos de pi i roure de Sierra Juárez i San Pedro Mártir és una ecoregió, en el bioma de boscos temperats de coníferes, que cobreix les zones més elevades de Sierra Juárez i oscil·la a Sierra San Pedro Mártir, de la Peninsular Ranges, al nord de la Península de Baixa Califòrnia de Mèxic,[1] prop de la frontera amb Califòrnia (Estats Units). L'ecoregió té una superfície de 4.000 km². Es troba en el punt del sud-est de la regió de clima mediterrani que comprèn gran part de Califòrnia i la part nord-oest de Baixa Califòrnia, i el clima és temperat amb pluges hivernals. Els boscos de pi i roure estan limitats per l'extensió sud del chaparral de Califòrnia i els boscos a l'oest, pel Desert de Baixa Califòrnia, al sud-oest, i pel Desert de Sonora, a l'est.

Aquests boscos són majoritàriament pi, ginebre, avet i roure. Deu espècies de pi es troben en les àrees, incloses Tamarack Pine (Pinus contorta subsp. murrayana), Pinus lambertiana, Pinus quadrifolia, juntament amb Abies concolor subsp. lowiana i Calocedrus decurrens. També s'inclouen espècies de roure Quercus agrifolia, Quercus engelmannii, Quercus chrysolepis, Quercus peninsularis i Quercus tomentella. També hi ha diversos brins aïllats d'àlbers (Populus tremuloides) a les zones altes.

Cupressus forbesii i Cupressus arizonica subsp. Montana es troben en les arbredes disperses en tota l'àrea. Els boscos de pins i roures Sierra de Juárez i San Pedro Mártir són a prop del límit sud de la distribució de Washingtonia filifera.[2] Les parts més altes d'aquestes Peninsular Range (Serres Peninsulars) allotgen moltes espècies rares i endèmiques.

Notes[modifica]