Caixa Catalana

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióCooperativa Catalana de Serveis Financers
Dades bàsiques
Tipus entitat Cooperativa de crèdit
Història
Fundació 2016
Organització i govern
Seu central 

Web www.catalanasf.cat
Modifica les dades a Wikidata

Caixa Catalana, també coneguda com a Cooperativa Catalana de Serveis Financers, és una cooperativa de serveis financers amb seu a Barcelona.

La cooperativa, impulsada per l'Associació per la Nova Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit, té com a objectiu la creació d'una cooperativa de crèdit i de treball. Entre els membres fundadors hi ha professionals de l'empresa i el sector financer, economistes i persones a títol individual.[1][2][3][4]

Història[modifica]

El 16 d'abril de 2015 es signà l'acta fundacional de l'Associació per la nova Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit, formada per una junta directiva integrada per Joan Olivé, Jaume Vall, Marta Poch i Raimon Baiges.[5][6][7] El 3 de setembre de 2016 es va realitzar l'assemblea fundacional de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers a sala del rectorat de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona.[8] Posteriorment, el 15 d'octubre es va formalitzar notarialment la Cooperativa.

Objectius[modifica]

L'objectiu final de la cooperativa és crear una entitat social i de proximitat centrada en prestar serveis financers a les classes populars de Catalunya. En concret, es proposa finançar petits projectes d'emprenedoria i autoocupació que afavoreixin la creació de nous llocs de treball i la millora de les condicions socials. La nova entitat pren com referència la Caixa Popular de València, com a model de banca social, transparent i cooperativa. A llarg termini, vers l'any 2020, el seu objectiu és disposar d'una llicència bancària a través d'una confederació europea de cooperatives de crèdit.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Caixa Catalana vol obrir portes el Sant Jordi del 2016». [Consulta: 2 agost 2015].
  2. «Una tasca engrescadora: refer una Caixa Catalana». [Consulta: 21 octubre 2015].
  3. «Un projecte de país que podria començar a funcionar el 2017». [Consulta: 23 març 2016].
  4. «Volem donar crèdit per auto-ocupació, emprenedors i empreses de fins 3 treballadors». [Consulta: 2 maig 2016].
  5. «Una banca democràtica i social». [Consulta: 2 agost 2015].
  6. «Antics treballadors de caixes presenten el projecte d'una cooperativa catalana de crèdit». [Consulta: 2 agost 2015].
  7. «Economistes catalans impulsen la Caixa Catalana». [Consulta: 2 agost 2015].
  8. «Caixa Catalana, una cooperativa financera independentista a punt d'enlairar-se». [Consulta: 20 agost 2016]. Posteriorment, el 15 d'octubre es va formalitzar la Cooperativa notarialment.

Enllaços externs[modifica]