Carrer de la Pau

Infotaula de vial urbàCarrer de la Pau

Modifica el valor a Wikidata
Tipuscarrer Modifica el valor a Wikidata
Situació
Entitat territorial administrativaLa Xerea (Comarca de València) Modifica el valor a Wikidata
IniciJardins de la Glorieta Modifica el valor a Wikidata
FiPlaça de la Reina Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata Map
 39° 28′ 24″ N, 0° 22′ 23″ O / 39.47331°N,0.37319°O / 39.47331; -0.37319
Vista del carrer de la Pau

El carrer de la Pau és una via urbana del centre de la ciutat de València, situada entre la plaça d'Alfons el Magnànim i la plaça de la Reina. També fita amb el carrer del Poeta Querol i el carrer de Sant Vicent Màrtir.

Història[modifica]

De traçat rectilini, trenca amb els carrers medievals que l'envolta. Dissenyat el 1869 pels arquitectes Sorní i Mercade, té una amplària de setze metres. Fou una de les reformes urbanes més significants de la València del segle xix, i necessità l'enderroc de moltes cases i convents, com els de Santa Tecla i Sant Cristòfol, i trigà uns trenta anys a acabar-se. Les cases, d'estil eclèctic, foren habitades per la burgesia fins a la darreria del segle xx, quan la majoria han passat a convertir-se en oficines.

Elements importants[modifica]

El carrer de la Pau és un dels carrers més prestigiosos de la ciutat; agrupa un gran nombre de cases i palaus modernistes de gran interès arquitectònic. Marca el límit sud del barri de la Xerea i l'antic call de València, centrat al carrer adjacent de Lluís Vives. El 9 d'octubre, Diada Nacional valenciana, transcorre la processó de la Senyera coronada pel carrer de la Pau, i a través d'aquest accedeix a la plaça d'Alfons el Magnànim, on termina (vegeu Nou d'Octubre).

Entre les cases a destacar, hi ha la Casa Sancho, dissenyada per Joaquín María Arnau Miramón.

Característic del carrer és la vista que proporciona del campanar de l'església de Santa Caterina, situat al fons del carrer.

Galeria d'imatges[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Carrer de la Pau