Chas Laborde

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaChas Laborde
Biografia
Naixement8 agost 1886 Modifica el valor a Wikidata
Buenos Aires (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Mort30 desembre 1941 Modifica el valor a Wikidata (55 anys)
París Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball París Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióescriptor, gravador, il·lustrador, dibuixant, periodista, artista gràfic Modifica el valor a Wikidata

Project Gutenberg: 52985

Chas Laborde, pseudònim de Charles Laborde, (Buenos Aires, 8 d'agost de 1886 - París, 30 de desembre de 1941) fon un escriptor, periodista, gravador, pintor i illustrador francès.[1]

Biografia[modifica]

Nascut a Buenos Àrees de pares francesos, Chas Laborde és l'alumne de William Bouguereau a l'Académie Julian i de Luc-Olivier Merson a l'Escola belles arts de París, on es fa conèixer pels seus nus.

Chas Laborde ha contribuït a la majoria dels periòdics del seu temps com Le Rire Rouge, L'Assiette au Beurre, Le Sourire, La Baïonnette, la Gazette du Bon Ton, Comœdia, Der Querschnitt, Vogue, Vanity Fair, La Chronique filmée du mois, Paris Toujours, Le Courrier français, Le Crapouillot, Le Figaro, Paris-Midi, Paris-Soir i d'altres.

A més d'un treball de illustrador prolífic, va fer dibuixos publicitaris i de les decorats de teatre. Va ser company de la perfumadora Germaine Cellier.[2]

Referències[modifica]

  1. Dictionnaire Bénézit Arxivat 2019-03-27 a Wayback Machine.
  2. Martine Azoulai, « Germaine Cellier, le sens de la formule » Arxivat 2016-08-26 a Wayback Machine., Vanity Fair, n°14, août 2014, p. 104-111.