Clash of Clans

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Clash of Clans és un videojoc d'estratègia MMO per a dispositius mòbils creat per l'empresa finlandesa Supercell. El joc es va publicar inicialment per a plataformes iOS el 2 d'agost de 2012. Per a plataformes Android es va publicar internacionalment a Google Play el 7 d'octubre de 2013 [1][2][3][4]

Actualment, Clash of Clans està disponible per iOS i dispositius Android. Requereix accés a Internet per utilitzar-se.

El jugador ha de millorar la seva aldea i protegir-la utilitzant edificis defensius (torres d'arqueres, de mags, tesla i infernals, canons, morters, ballestes, trampes, etc.), els quals podrà comprar amb els recursos generats pels edificis de recursos (mines d'or, extractors d'elixir i elixir fosc i magatzems). A més de poder afegir construccions per protegir i millorar l'aldea, es poden atacar les aldees d'altres jugadors utilitzant tropes (bàrbars, arqueres, gegants, follets, rebenta-murs, globus, mags, remeieres, dracs, P.E.K.K.A.S., esbirros, munta-porcs, valquíries, gòlems, bruixes i gossos de lava) prèviament entrenades en casernes i casernes fosques, amb l'ajuda de diversos encanteris (de llamp, de curació, de fúria, de salt, de gel, de verí, de terratrèmol i de velocitat) fabricats en calderes i calderes fosques, a més dels herois (rei bàrbar i reina arquera), que són immortals tot i tenir una vida limitada, obtenint un botí que servirà per a millorar els edificis i tropes del llogarret. A mida que es va atacant, també es van guanyant (i perdent) trofeus. Si se'n tenen prou, s'accedeix a una lliga on es pot ascendir o descendir de rang. A part, hi ha també un mode d'un sol jugador on també s'ataquen aldees dissenyades pels desenvolupadors del joc en les quals també s'aconsegueix botí de recursos.

Així mateix, el jugador té la possibilitat d'unir-se a un clan i interactuar amb altres jugadors. Unir-se a un clan ofereix diversos avantatges, entre elles, rebre donacions de tropes i participar en guerres de clans.[5]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Grundberg, Sven. «Finland's Newest Hit Maker: Supercell». The Wall Street Journal, 8 de març de 2013.
  2. «SuperCell’s Clash of Clans finally hits the Google Play Store» (en anglès). Android Authority, 8 d'octubre de 2013. [Consulta: 27 de gener de 2015].
  3. «SuperCell’s Clash of Clans can be played on PC» (en anglès). Clash of Clans for PCC, 8 d'octubre de 2013. [Consulta: 27 de gener de 2015].
  4. http://clashofclanspcworld.com
  5. «Clash Of Clans Wikia» (en anglès).

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]