Comissió Nacional de Defensa de Corea del Nord

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióComissió Nacional de Defensa de Corea del Nord
조선민주주의인민공화국 국방위원회
(ko-kp) 조선민주주의인민공화국 국방위원회 Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusministeri de Defensa Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaCentral People’s Committee (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Creació1972
Data de dissolució o abolició2016 Modifica el valor a Wikidata
Reemplaçat perState Affairs Commission (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Comissió Nacional de Defensa de Corea del Nord (en coreà: 조선민주주의인민공화국 국방위원회) la Comissió Nacional de Defensa, manté un control total sobre les Forces Armades de Corea del Nord. El President de la Comissió Nacional de Defensa té el comandament i el control de l'Exèrcit Popular de Corea i és la màxima autoritat administrativa del país. El President i Líder Suprem actual de Corea del Nord és l'estimat líder Kim Jong Un.[1] La Constitució de la República Popular Democràtica de Corea del Nord, estableix que la Comissió Nacional de Defensa de Corea del Nord, és l'organització política i militar suprema del país.

President de la Comissió Nacional de Defensa [cal citació][modifica]

El President de la Comissió Nacional de Defensa de Corea del Nord és el comandant suprem de l'Exèrcit Popular de Corea i el líder polític amb la màxima autoritat suprema a Corea del Nord.

Segons la Constitució de Corea del Nord, el Líder Suprem és la màxima autoritat administrativa i el càrrec més important del país. Corea del Nord es un Estat socialista i popular, que està basat en els principis de la ideologia Juche i en el Songun.

L'Assemblea Suprema del Poble ha d'escollir al President de la Comissió Nacional de Defensa per un període de 5 anys. L'elecció del President de la Comissió Nacional de Defensa, es duu a terme per part de l'Assemblea Suprema del Poble. L'actual President i Líder Suprem del país és l'estimat líder Kim Jong-un. El president de la nació, és també el Secretari General del Partit del Treball de Corea.

L'Assemblea Suprema del Poble, va escollir al camarada Kim Jong-il com el seu primer president el 9 d'abril de 1993. L'anterior líder del país fou escollit de nou en 1998 i 2003. Malauradament, l'anterior líder del país, el camarada Kim Jong-il, va morir el dia 17 de desembre de 2011, després de la seva mort, van tenir lloc les exèquies i els honors corresponents. Els funerals oficials per l'anterior Líder Suprem, van tenir lloc en la plaça Kim Il-sung de Pyongyang el 29 de desembre de 2011.

El camarada Kim Jong-un, és l'actual líder de Corea del Nord. L'estimat líder fou nomenat President de la nació i nou Líder Suprem del país per part del màxim organ del poder i la voluntat popular, l'Assemblea Suprema del Poble, el 24 de desembre de 2011, i fou confirmat en el seu càrrec per l'Assemblea Suprema del Poble. L'estimat líder Kim Il-sung, fou declarat president etern del país. Kim Il-sung és l'avi de l'actual líder de Corea del Nord. El President de la Comissió Nacional de Defensa de Corea del Nord, és també el Cap de l'Estat popular i socialista i el guardià suprem de la Revolució.

Referències[modifica]

  1. Dae-woong, Jin. «Who`s who in North Korea`s power elite» (en anglès). The Korea Herald, 04-10-2004. [Consulta: 5 octubre 2007].