Consell Mundial d'Esglésies

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióConsell Mundial d'Esglésies
(en) World Council of Churches Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata

LemaUne communauté mondiale de 350 Églises, en quête d'unité, de témoignage commun et de service chrétien Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusorganització no governamental internacional
organització ecumènica Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballecumenisme Modifica el valor a Wikidata
Religiócristianisme Modifica el valor a Wikidata
Idioma oficialanglès, alemany, francès, castellà i rus Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació23 agost 1948, Amsterdam Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Àmbitmundial Modifica el valor a Wikidata
Membre deCampanya per aturar els robots assassins Modifica el valor a Wikidata
Membres350 (2018) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Seu
Secretari generalJerry Pillay (en) Tradueix (2023–) Modifica el valor a Wikidata
Empleats176 (2010) Modifica el valor a Wikidata
Filial
Indicador econòmic
Pressupost33.100.000 Fr Modifica el valor a Wikidata
Altres
Premis

Lloc weboikoumene.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: WorldCouncilofChurches Twitter (X): oikoumene Instagram: worldcouncilofchurches Youtube: UCqi1toDmoLB7QO_aV_dfVVQ Youtube: WCCworld Souncloud: worldcouncilofchurches Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Consell Mundial d'Esglésies (CMI) és la principal organització ecumènica cristiana internacional. Va ser fundat per 147 esglésies, el 23 d'agost de 1948 a Amsterdam. La seva seu és a Ginebra, Suïssa; hi estan afiliades 348 esglésies i denominacions[1] amb prop de 550 milions de cristians a més de 120 països. Les esglésies que conformen el CMI viuen en condicions socials, econòmiques, culturals i polítiques molt diferents. Practiquen diverses formes de culte i mantenen diferents formes d'organització i govern. Són principalment esglésies ortodoxes i protestants, encara que també n'hi ha d'altres d'afiliades, com les esglésies ortodoxes orientals (etíop, copta, armènia, siríaca), l'assíria) i l'Església Catòlica Antiga.

L'Església Catòlica Romana no hi està afiliada, encara que manté una relació de treball regular amb el CMI. A cada país i regió el CMI treballa per a construir Consells d'Esglésies, els quals al seu torn poden afiliar-se al CMI. Entre aquests pot esmentar-se el Consell Llatinoamericà d'Esglésies. El CMI emfatitza en la unitat en la fe i en el testimoniatge comú en el treball de missió i evangelització. Promou la unitat dels cristians en l'oració, les relacions fraternals entre les esglésies i l'establiment de relacions espirituals per a aprendre unes d'unes altres. Des de la seva creació, el CMI ha donat suport i inspirat la participació de les esglésies en les lluites per la pau, la justícia i la solidaritat amb els necessitats.

Estructura del CMI[modifica]

L'Assemblea del CMI es realitza cada set anys. El Comitè Central del CMI és triat per l'Assemblea d'entre els seus delegats i actua com òrgan rector suprem del CMI fins a la següent Assemblea, reunint-se cada 12 o 18 mesos. És responsable de l'aplicació de la política general aprovada per l'Assemblea, revisant i supervisant els programes del CMI i aprovant el pressupost del Consell. L'Assemblea escull als presidents del CMI, que són membres del Comitè Central. El Comitè Executiu (inclosa la seva Mesa) és escollida pel comitè Central i es reuneix normalment dues vegades a l'any. El Secretari General ocupa d'ofici les funcions de secretari dels Comitès Central i Executiu. L'actual secretari general és Samuel Kobia, metodista de Kenya, el moderador del Comitè Central Walter Altmann, luterà de Brasil, escollit després de la IX Assemblea General, realitzada a Porto Alegre, Brasil, al febrer de 2006.

S'han efectuat els següents consells:

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]