Crust punk

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El crust (crust punk o crustcore) és un estil musical derivat de l'anarcho-punk i del hardcore punk nascut a començaments/mitjans dels anys 80, formant part de la subcultura i la música punk. El crust és fonamentalment punk rock o hardcore punk amb un so més extrem -greu, pesant, brut-, una atmosfera menys festiva i més aviat fosca i/o agressiva, i una temàtica compromesa amb temes socials i polítics, tractats des d'un punt de vista més aviat pessimista. El crust tendeix a tenir una certa influència del metal.

El grup que és considerat com pioner del crust és Amebix, del Regne Unit. D'altra banda, un altre grup que ha estat una gran influència per la majoria de grups de crust és Discharge, també del Regne Unit, i es considera un dels grups pioners tant del hardcore europeu com del crust, així com pioners del D-beat, un sub-estil del hardcore punk. Altres grups importants són Doom (Regne Unit), Skitsystem (Suècia), Wolfpack/Wolfbrigade (Suècia), Disrupt (EUA) i Tragedy (EUA), entre altres.

El crust és el subgènere menys accessible del punk, tant musicalment com en termes de popularitat, cosa que fa que mantingui la seva integritat.