David Diamond

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDavid Diamond

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement9 juliol 1915 Modifica el valor a Wikidata
Rochester (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Mort13 juny 2005 Modifica el valor a Wikidata (89 anys)
Rochester (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Insuficiència cardíaca Modifica el valor a Wikidata)
Dades personals
Grup ètnicJueus Modifica el valor a Wikidata
FormacióInstitut de Música de Cleveland - interpretació amb violí, teoria de la música (1927–1929)
Escola de Música Eastman
James Monroe High School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor, guionista, compositor de bandes sonores Modifica el valor a Wikidata
OcupadorEscola de Música de Manhattan, titular d'una càtedra en una universitat (1966–1967)
Universitat de Buffalo, professor visitant
Juilliard School
Acadèmia Americana a Roma, artista resident
Universitat de Buffalo, professor visitant Modifica el valor a Wikidata
Membre de
GènereSimfonia, òpera, música per a cinema, ballet, cançó de concert, música simfònica i música contemporània Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsNadia Boulanger, Roger Huntington Sessions, André de Ribaupierre, Bernard Rogers i Paul Boepple (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
AlumnesSamuel Zyman Modifica el valor a Wikidata
InstrumentViolí Modifica el valor a Wikidata
Obra
Localització dels arxius
Premis

IMDB: nm0224600 IBDB: 11592 TMDB.org: 1467643
Musicbrainz: 4e9546f3-7820-48b9-bd89-a2ca53c63442 Lieder.net: 3870Songkick: 149270 Discogs: 1603296 Allmusic: mn0001991804 Modifica el valor a Wikidata

David Leo Diamond (Rochester, Nova York, 9 de juliol de 1915 - Brighton, 13 de juny de 2005) fou un compositor estatunidenc de música clàssica.

Estudià en l'Institut de Música de Cleveland i a l'Eastman School of Music amb Bernard Rogers, també va rebre lliçons de Roger Sessions a Nova York i de Nadia Boulanger a París. Guanyà una sèrie de premis, incloent-hi tres beques Guggenheim, i és considerat un dels compositors més prominents d'Amèrica de la seva generació.

Moltes de les seves obres més modestes són tonals o modals. Les seves primeres composicions són típicament triàdiques, sovint amb harmonies àmpliament espaiades, donant-los un to distintivament americà, però algunes de les seves obres són conscientment en l'estil francès. Més tard, el seu estil es convertí en més cromàtic.

La peça més popular de Diamond és Rounds (1944) per a orquestra de cordes. Entre les seves altres obres són 11 simfonies (l'última, del (1944); entre elles, tres concerts per a violí, 11 quartets per corda, música per a conjunts de vent, música de cambra, peces per a piano i música vocal. També compongué el tema musical escoltat en la CBS Radio Red del programa Hear it now (1950-51), i el seu successor TV, See it now (1951-58).

Fou molt de temps membre de la facultat Juilliard School. Diamond també va ser nomenat compositor d'honor en la residència de la Simfònica de Seattle. Va tenir alumnes notables, com James Sellars,[1] Daron Hagen, Adolphus Hailstork, Anthony Iannaccone, Alasdair Mac Lean, Francis Thorne, Eric Whitacre, Lowell Liebermann i Kenneth Fuchs.

Diamond s'acredità amb l'assessorament de Glenn Gould en la seva carrera mitjançant el seu treball i, en particular, en el Quartet de Cordes op. 1.

Era parent llunyà de la família Lucchese, (Stanley Diamond).

Diamond fou oficialment homosexual, abans que aquest fet fos socialment acceptat, i hom creu que la seva carrera es va veure fortament frenada per l'homofòbia i l'antisemitisme.

Diamond morí en la seva llar de Brighton al patir una insuficiència cardíaca.

Notes[modifica]