Ding Yunpeng

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDing Yunpeng
Biografia
Naixement1547 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Anhui (Xina) Modifica el valor a Wikidata
Mort1628 Modifica el valor a Wikidata (80/81 anys)
Activitat
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata
Confuci, Lao Tse i un Arhat budista, Ding Yunpeng, Museu del Palau, Pequín
Ding Yunpeng, Netejant amb escombra l'Elefant Blanc, Museu Nacional del Palau

Ding Yunpeng (xinès simplificat: 丁云鹏; tradicional: 丁雲鵬; pinyin: Dīng Yúnpéng) va néixer vers el 1547 a Xiuning, província d'Anhui i va morir el 1628. Fou un pintor sota la dinastia Ming.[1]

Pintor de paisatges i figuratiu. Potser va conèixer l'art occidental gràcies a la visita d'un missioner catòlic i aquest fet significaria una de les primeres influències europees en la pintura xinesa. En les seves pintures de Ding realitza diminutes pinzellades. L'estil d'aquest artista s'inspira en el de Qiu Ying, les seves obres tenen coincidències amb les que es produïen a la dinastia Tang i la dinastia Song. Forma part del col·lectiu que, posteriorment, es va denominar “Escola Anhui" juntament Hongren, Xiao Yuncong, Mei Qing, Zha Shibiao i Dai Benxia. Entre els seus treballs destaquen “El déu de la Literatura”, “Netejant amb escombra l'Elefant Blanc”, “Lohans (Arhats)”, “L'elevada muntanya Lu”, “Cavall blanc transportant sutres” i “Cinq formes du Bodhisattva”.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • “The Art Book of Chinese Paintings” Ed.Long River Press
  • “Ding Yunpeng's "Baimiao Lohans": A Reflection of Late Ming Lay Buddhism” de Richard K. Kent. Publicat per la Princeton University Art Museum Record of the Art Museum,Vol. 63, (2004), pp. 62–89.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ding Yunpeng