Discussió:Anton Borrell Marcó

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Traslladat de Viquipèdia:Taulell de consultes:

Sóc Anton Borrell Gàllego. He entrat a la vostra bibiloteca per veure lo que deieu del meu pare, Anton Borrell Marco. He pogut apreciar un error, ja que l'any 1982 es presentà com Alcaldable, a la Ciutat de Reus. És a dir com a Núm. 1 de la Llista del PSC. No com a Núm. 2 com dieu. No va ser en Carles Martí qui li cedí l'Alcaldia. Guanyà i es convertí en Alcalde, després d'un pacte amb ERC. Demano si us plau, que verifiqueu aquesta informació, i subsaneu aquell error. Gràcies.

Hola! Ens podries donar fonts per poder verificar la informació, si us plau? – Leptictidium (pm!) 15:51, 4 abr 2008 (CEST)

Final del trasllat de Viquipèdia:Taulell de consultes.--Pere prlpz (discussió) 16:00, 4 abr 2008 (CEST)

Jo de política no hi entenc prou, el que vaig reflectir m'ho van explicar uns companys seus socialistes, però em sembla que podria ser una mala interpretació dels fets després d'un retoc a l'article. Crec que va guanyar les eleccions el 1982 i va succeir a Martí el 1983, ja que a la primera versió de l'article no es diu res de cessió, sinó de que Martí va deixar el càrrec (seria al final del seu mandat) i el va succeir Borell; com que les eleccions van ser el 28 d'octubre de 1982 el nomenament de Borrell seria el 1983. El estar de nº 1 o 2 a la llista no ho he pogut confirmar ja que el socialista que m'ho va indicar (Sr. Llop) ha mort i no sé com comprobar-ho ara mateix, però suposo que el seu fill ho sabra millor; si va anar de nº 1 seria perque Martí no va poder o voler ocupar aquest lloc per l'edat (ja es diu a l'article que tenia 76 anys). A l'adreça muncipal http://www.reus.cat/alcalde2/antecessors/antecessors.ph es dona a Martí com batlle fins 1983 i Borrell de 1983 a 1985. Rectifico l'article com deia al començament: "L’alcalde Carles Martí Massagué, de 76 anys, va deixar el lloc que va ocupar Borrell el 1983", i canvio nº 2 per 1. --joc (discussió) 17:04, 4 abr 2008 (CEST)

Torno a ser l'Anton Borrell fill. Tot d'acord, tan sols remarcar que al meu pare el va proposar la cúpula del PSC (Joan Raventós) per ser alcalde de Reus. Font consultada: la meva mare i Misericordia Vallès, actual sindic de Greuges de l'Ajuntament de Reus, i que formà part de l'equip del meu pare.el comentari anterior sense signar és fet per 88.15.51.152 (disc.contr.) 21:08, 4 abr 2008 (CEST)