Discussió:Chalcostigma

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Fusió[modifica]

Estic en contra de la fusió. Els articles sobre cadascuna de les espècies d'aquest gènere tenen contingut suficientment com per ser entesos independentment i no necessiten el "context" del gènere per ser entesos. En el seu dia vaig obrir a la taverna, una discussió a la taverna al respecte i no hi ha un consens sobre quin criteri seguir en el cas de les espècies. En cap cas és un cas clar.--KRLS , (disc.) 19:40, 27 març 2014 (CET)

Jo crec que per dir Chalcostigma heteropogon és un ocell de la família dels troquílids (Trochilidae) que habita zones obertes dels Andes al nord-est de Colòmbia i oest de Veneçuela (Chalcostigma heteropogon) no fa falta un article i que ajudaria molt a millorar Chalcostigma, que ara gairebé no diu res.
La fusió va més o manco en la línia del que es comentà a Viquipèdia Discussió:Fusió#Proposta de canvi de redactat (cap al final) on es diu que no té massa sentit fer articles d'una o dues frases si es poden contextualitzar millor en un article d'un tàxon superior.
Vegeu casos similars ja fusionats: Duc (ocell)#Subespècies, Passerell comú#Subespècies i Crotaphatrema. Pau Cabot · Discussió 17:51, 30 març 2014 (CEST)
Tal com està ara, sí que tindria sentit fusionar, ja que no compleix els requisits mínims per articles d'éssers vius: dues o tres frases que proporcionin informació més enllà de la purament taxonòmica (per exemple: hàbitat, països on viu, alimentació, estat de conservació...). Vegeu-un un exemple a «Rhogeessa parvula», que és bastant curt, però compleix els requisits mínims. Ara bé, estic seguríssim que si li demaneu al @Nelo:, ampliarà l'article una miqueta perquè ja no sigui necessari fusionar-lo. Aprofito per dir-vos que, si algun dia trobeu un article de mamífer en una situació similar, m'aviseu encara que no l'hagi creat jo. Moltes gràcies.– Leptictidium (digui, digui) 11:55, 31 març 2014 (CEST)
Ok. Tornam a avisar a Nelo per veure si els amplia. Si no, ho pot fer en Leptictidium. I si no, procedim a fusionar. Pau Cabot · Discussió 11:10, 5 abr 2014 (CEST)
Si d'aquí cinc o sis dies el @Nelo: no els ha ampliat, avisa'm i ja ho faré jo.– Leptictidium (digui, digui) 11:26, 5 abr 2014 (CEST)

Nota: discussió genèrica en curs a Viquipèdia:La taverna/Propostes#Feedback de la comunitat sobre la fusió d'articles d'éssers vius. --V.Riullop (parlem-ne) 09:41, 12 abr 2014 (CEST) crec que es va arribar ja a un acord sobre espècies que resol el cas--barcelona (disc.) 13:19, 26 des 2014 (CET)