Discussió:Charles Chaplin

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Filmografia[modifica]

@AntoniBM: com veig que t'has animat amb la filmografia d'en Chaplin, potser podries fer un article a part amb tota la seva filmografia. Allà hi cabrien totes les notes i referències de cada curtmetratge, i també podria tenir enllaçats els premis. I aquí podríem tenir-hi només les cintes més rellevants. I, si et convenç la idea, fer com a Kevin Smith, per exemple, on marques quines funcions sí desenvolupava en aquella pel·lícula. Què et sembla? --Judesba (digues...) 02:32, 16 feb 2020 (CET)

Hola @Judesba:! Em sembla una bona idea. La veritat és que això de les taules ho porto una mica verd però amb el patró que em suggereixes de Kevin Smith crec que m'en sortiré. La pàgina de filmografia de Chaplin en anglès és molt complerta, amb les referències que s'hi citen i les que tenim a les pel·lícules entrades podria quedar una pàgina xula. A veure si durant la setmana la construeixo i la penjo! AntoniBM
Si necessites ajuda avisa'm, AntoniBM. Jo n'he après copiant-les d'enwiki; jo tota sola no hagués pogut fer la de Kevin Smith. Sempre pots crear la pàgina de "filmografia completa" en una pàgina d'usuari teva i anar-hi fent proves, i fer llista, i anar traslladant a mesura que ho tinguis. És una idea, només. Gràcies per la currada amb en Chaplin! ;-) Salut! --Judesba (digues...) 23:44, 18 feb 2020 (CET)
L'enhorabona per la feina, AntoniBM! ;-) --Judesba (digues...) 00:45, 24 feb 2020 (CET)
Moltes gràcies Judesba!!! Hi ha un aspecte de les taules que no he estat capaç de fer i que sí que necessitaria ajuda: no he aconseguit esbrinar com ordenar per data la primera columna. Copiant de l'anglès ells posaven una sintaxi tipus: {{dts|dia mes any}} que la nostra wiki no accepta. En canviar dts per data no es queixa però ho ordena en funció del dia i no pas de la data. Saps quina sintaxi hauria d'usar? Gràcies! AntoniBM 17:28, 24 feb 2020 (CET)
Suposo que et refereixes a les taules de Filmografia de Charles Chaplin, no? Doncs no l'he fet servir mai, però la seva plantilla "dts" es correspon amb la nostra: Plantilla:Dts. El codi seria {{dts|2|4|1692}}, sense zeros pel dia/mes, i enllaça a la data; en aquest cas, 2 d'abril (per una banda) i 1692 (per l'altra). He fet proves en l'article, però sense publicar. Entenc que amb la "wikitable sortable" s'endreçarà correctament per data, no per número de dia. Prova-ho tu, que no sé si és això el que em demanes. // Per cert, l'eina "nowiki" va molt bé a l'hora de mostrar el codi però sense que es publiqui el text resultant. ;-) I si no és això el que necessites, podries preguntar-ho a l'Amadalvarez o en Vriullop, que de codis de plantilla en saben un munt. :-) Salut! --Judesba (digues...) 00:46, 25 feb 2020 (CET)
@Judesba, AntoniBM: Ordena malament perquè les dates, tal com les escrivim els humans, són un text i el sistema les ordena començant pel primer digit de l'esquerra, el segon, etc... Per això cal invertir-les per ordenar però no per mostrar. Això és el que fa la {{dts}} (que no he fet servir mai). També es pot fer com indica a Ajuda:Taula#Amb_un_ordre_alternatiu. Tu tries.
PS: Per últim, recordeu que aquesta mena de llistes també es poden fer des de WD mitjançant {{wikidata list}}. No són tan versàtils, però són molt més fàcils de fer i no requereixen manteniment quan es produeixen canvis. Salut ! amador (disc.) 06:51, 25 feb 2020 (CET)