Discussió:Cinsaut

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Hi ha nombrosa bibliografia que identifica Samsó i/o Samsó Crusilló com a Carignan Noir, és a dir Cariñena (Mazuelo), tot sembla que Sansó és efectivament, Cinsaut (Vegeu l'article de Cincault en anglès). el comentari anterior sense signar és fet per 80.26.105.195 (disc.contr.) 13:17, 26 nov 2010


Efectivament samsó i carinyena és el mateix i un error bastant greu pel que fa a la "Viquipèdia en català" no caure en això. Ja que ès tracta de una varietat considerada com d'autòctona. Ara mateix disculpeu que no pugui donar bibliografia millor, però a part de donar un cop d'ull a Viquipèdies en altres llèngües, un exemple recent: Un article de la revista cupatges que dona per suposat que ja es sap això. http://www.cupatges.cat/noticia/1073/montsant/distingir/monovarietals/garnatxa/carinyena el comentari anterior sense signar és fet per 37.14.195.38 (disc.contr.) 05:21, 31 març 2012

Gràcies pel suggeriment. Si penses que s'hauria de modificar un article et pots sentir ben lliure de fer-hi els canvis que cregui necessaris. La Viquipèdia és una wiki i qualsevol pot editar-la clicant el botó modifica. La comunitat viquipedista t'anima a que et llencis a millorar els articles. No et preocupis per si fas cap error, és probable que algú ho trobi i ho corregeixi ràpidament. Si prefereixes practicar abans de posar-te a modificar articles de veritat pots fer-ho a la pàgina de proves. Els nous visitants sempre són benvinguts a la Viquipèdia! somriure --Davidpar (disc.) 11:52, 31 març 2012 (CEST)
No veig que en:Cinsaut l'identifiqui amb carignan noir ni carinyena. L'article de la revista tampoc diu res del samsó ni cinsaut. --V.Riullop (parlem-ne) 14:17, 31 març 2012 (CEST)

L'article està referenciat en el Diccionari del vi, obra que considero fiable i on identifica samsó = cinsaut. Efectivament hi ha altres referències contradictòries sent difícil determinar si són més fiables. En la darrera publicació del Termcat, del juliol 2016, identifica samsó=carinyena afegint que encara està en debat si són del tot idèntiques. Sigui com sigui, dono per bo el Termcat i reanomeno "samsó" a "cinsaut". Ja existeix a banda carinyena on hi afegeixo "samsó" com a sinònim. --V.Riullop (parlem-ne) 22:07, 6 maig 2017 (CEST)