Discussió:Malta (desambiguació)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

M'atreviria a dir que la immensa majoria d'enllaços, i la immensa majoria de persones que entrin «Malta» a la caixa de cerca, busquen l'estat. Proposo moure aquesta pàgina a «Malta (desambiguació)» i que l'article de l'estat ocupi aquest lloc.—Leptictidium (digui) 19:42, 6 gen 2020 (CET)

A favorA favor Suport De fet, ja ha estat redirigit així unes quantes vegades.--Pere prlpz (disc.) 01:22, 7 gen 2020 (CET)
D'acord. Pau Cabot · Discussió 07:15, 7 gen 2020 (CET)
D'acord també. --Mcsmp (disc.) 04:40, 17 gen 2021 (CET)
Doncs com a persona que va arreglar els enllaços a la pàgina de desambiguació (i que ho ha fet repetidament al llarg dels anys, ja que Malta és reincident) puc dir de totes totes, que l'afirmació d'en Lepti és discutible. És la majoritària, però ni de bon tros l'única. Sempre n'hi ha un grapat que parlen de l'illa i uns quants d'històrics, a més dels clàssics que parlen del malt en lloc de la malta. Ara, aquests enllaços incorrectes no els trobarem. Beusson (disc.) 10:05, 30 gen 2021 (CET)
Faig ping als que heu votat @Leptictidium:@Mcsmp:@Pere prlpz:@Paucabot:
«República de Malta» ha rebut 1.376 accessos en els últims tres mesos, comparat amb els 138 de l'«Illa de Malta». Pels enllaços, no ho sé, però crec que queda provat que la immensa majoria de persones que entrin «Malta» a la caixa de cerca, busquen l'estat.—Leptictidium (digui) 10:19, 30 gen 2021 (CET)
Molt bé, has comprovat 2 accepcions, en queden moltes. El resultat ja el sabem, majoritàriament la redirecció és correcte, però en un nombre gens negligible de casos no és així (només amb l'illa ja és un 10%). El problema com dic jo, és que en un futur tots els enllaços incorrectes no es trobaran.Beusson (disc.) 19:43, 30 gen 2021 (CET)
Per part meva segueixo estant d'acord amb el reanomenament, és clarament l'accepció principal. Discussió relacionada: Tema:Vywr556kk8krsyjj. --Mcsmp (disc.) 22:53, 30 gen 2021 (CET)
Precisament en aquesta discussió que esmentes ja hi ha gent que es pronuncia en contra d'aquest reanomenament en concret.Beusson (disc.) 09:53, 31 gen 2021 (CET)
He comprovat les dues accepcions que, des d'un punt de vista realista, un usuari pot cercar quan tecleja «Malta» a la caixa de cerca de la Viquipèdia en català. No estic descobrint la sopa d'all si dic que el nombre d'usuaris de la Viquipèdia en català que pugui cercar Malta (Idaho), un poble de 177 habitants al mig del no res a l'altra punta del món, és absolutament residual. Si un 89% de les visites van a l'estat, un 10% van a l'illa i un 1% als altres significats, em sembla motiu suficient perquè l'estat sigui l'accepció principal.—Leptictidium (digui) 22:06, 1 feb 2021 (CET)
Jo ja no sé com explicar-ho. Està molt clar quina és l'accepció principal, el que estic dient i ningú li dona importància, és que si no passa per la pàgina de desambiguació, es guanya un clic (única diferència real) però es perden tots els enllaços erronis, que abans es podien detectar. Cada any, Malta té entre 60 i 100 enllaços incorrectes (algun any més i tot) quan la reviso (normalment per la QQ). Això vol dir que hi ha un nombre d'articles indeterminat que quedaran amb enllaços incorrectes per sempre més. A això és el que em refereixo cada vegada. Per altra banda, hi ha editors que van dir que no veien clar el cas de Malta en concret i el veu ficar al mateix sac igualment (ho podeu veure a l'enllaç). En definitiva, crec que la mandra de fer un click més ens fa perdre informació (Lepti: et puc assegurar que l'error de posar malta en lloc de malt és molt més habitual del que penses, sobretot en les pàgines de cerveses/cerveseries). Cada any arreglo milers d'articles amb enllaços erronis a pàgines de desambiguació (si no us ho creieu, només cal que mireu el meu historial de contribucions) i sinò hi ha una manera de trobar-los (perquè anem prioritzant pàgines) que no sigui anant pàgina x pàgina, de mica en mica s'omplirà d'enllaços equivocats. En fi, feu el que us sembli, per això donem la nostra opinió. Gràcies a tots per parlar-ne.Beusson (disc.) 09:20, 2 feb 2021 (CET)
Estic totalment d'acord amb els arguments del Beusson. La solució és corregir els enllaços a pàgines de desambiguació. Pels que fan servir la capsa de cerca, suposa només un clic addicional (i de passada els fa conscients de la polisèmia del mot). --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:29, 7 feb 2021 (CET)
Com a mínim en el cas de «malta» quan es vol dir «malt», passar el bot periòdicament per arreglar aquests enllaços és una tasca trivial. A veure, si teniu molt clar que és millor tenir la desambiguació a «Malta», aleshores defereixo a la vostra familiaritat amb el tema i retiro les meves objeccions expressades més amunt, però tingueu present que tasques com aquestes són força fàcils de (semi-)automatitzar.—Leptictidium (digui) 14:32, 16 feb 2021 (CET)