Discussió:Núbia

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

el comentari anterior sense signar és fet per Jey (disc.contr.) 17:44, 8 oct 2008 (CEST) Considero que, vist el que es diu en aquest article, caldria moure'l a Kus. Núbia encara existeix (hi ha fins it tot una associació de nubis residents a Catalunya), i aquí només es parla de l'antiga Núbia, coneguda com a Kus (en altres idiomes Kush o Cush).[respon]

Es pot veure que a la viquipèdia en anglès ho tenen així. L'article equivalent a aquest és en:Kush i a l'article en:Nubia parlen de tot Núbia, de l'antiguitat fins a l'actualitat, però des del context actual.

Per cert, algú té idea de per què el regne es diu Kus i els seus habitants cuixites?

--Viktor 10:31 24 ago, 2005 (UTC)


Ho vaig valorar, pero el que existeixen avui dia son els nubis i no Núbia. Kus va ser un nom temporal, famòs per estar a la Bíblia, però no correspon pas a l'Antiga Núbia. El que si penso es que l'article s'ha d'ampliar per incloure el concepte modern de Núbia. Jolle

Nomós?[modifica]

A "Antigues denominacions", què vol dir que "el nom que fou també aplicat al nomós més al sud d'Egipte"?--Xtv (que dius que què?) 00:16, 1 mai 2006 (UTC)

Com pot ser que s'hagi aprovat la qualitat de l'article amb aquesta frase sense sentit que encara no he desxifrat què vol dir. Que la gent que l'ha votat no se l'ha llegit i ha trobat aquest inconvenient o és que sóc l'únic que no sé què és un nomós? Creia que era un error de "només" però així tampoc pren sentit la frase...--Xtv (que dius que què?) 02:16, 21 oct 2006 (UTC)

Kuš[modifica]

No caldria, on es parla de Kuš, escriure-ho així, i no pas Kus? O, com a mínim, transliterar-ho com a Kuix?

Ah!, per cert, si es vol proposar com a article de qualitat caldria corregir-ne les faltes, tant d'ortografia com de picat. --81.38.184.160 17:06, 7 mai 2006 (UTC)

He vist que a voltes és pitjor, en alguns llocs se'n diu Kus i en altres Kush. --81.38.184.160 17:12, 7 mai 2006 (UTC)

Retirada de la distinció[modifica]

Núbia és actualment un article de qualitat. Tanmateix, té greu mancances que, si no se solucionen, són suficients com per encetar un procés de retirada de la distinció:

  • el més important és la baixa qualitat lingüística de l'article. No només és un problema d'ortografia, sinó també de gramàtica i en alguns casos fins i tot de concordança de gènere i nombre.
  • l'altre gran problema és l'absència total de referències; en caldrien com a mínim 20 per un article com aquest, i l'ideal seria de 35 cap amunt.

Espero que els editors d'aquest article pogueu trobar solució a aquestes mancances. -- Leptictidium (pm!) 23:47, 26 març 2008 (CET)[respon]