Discussió:Pedra calcària

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

És correcte pedra calcària, no és preferible roca calcària, a l'article de l'enllaç diu que la pedra calcària és una roca calcària, llavors sembla que este darrer terme siga més genèric? –Pasqual · discussió 10:41, 7 març 2008 (CET)

Al parlar de la calcària és més correcte parlar de pedra, ja que aquesta roca es dona en forma de pedra. La diferència entre roca i pedra és que roca és refereix al material que forma la litosfera, independentment del seu estat natural (per exemple, hi ha roques líquides i fins i tot gasoses: el petroli i el gas: son roques sedimentàries biogenètiques carbonoses -o orgàniques-). Quan diem pedra és una denominació més vulgar, i es refereix només a l'estat sòlid, el que trobem a la superfície, d'aqui que associem "pedra" i "roca" com a sinònims. maqroll (discussió) 00:52, 13 març 2009 (CET)

Secció treta[modifica]

He tret la secció de formes minerals perquè no duia citació i no he sabut trobar enlloc on ho confirmés. Tanmateix ho apunto aquí per si s'ha de tornar a posar a l'article:

== Formes minerals ==
[[Calcita]], [[Aragonita]], [[Dolomita]].{{CN}}

--Arnaugir 12:59, 28 jul 2012 (CEST)

Modificació ilegitima de l'article[modifica]

Algu ha gastat una broma i s'ha inventat com a mínim el primer pàrraf de l'article el comentari anterior sense signar és fet per 77.224.95.15 (disc.contr.) 14:41, 16 gen 2014 (CET)

Solucionat, gràcies.--Carles (enraonem) 17:28, 16 gen 2014 (CET)