Discussió:Tarragona

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Comentaris[modifica]

Crec que afegir uns links sobre fotografies de Tarragona a Flickr no és spam, simplement redirigeix l'usuari cap a un lloc on trobar imatges de la ciutat. el comentari anterior sense signar és fet per 84.143.226.105 (disc.contr.) --IradiBot (comentaris/incidències) 00:29, 11 set 2007 (CEST) "Portal de San antonio"? A Tarragona hi ha un monument amb el nom oficial en castellà? Llull · (vostè dirà) 12:33, 16 abr 2006 (UTC)

Tarragona té 60.000 i pico habitants?

Ja começa a ser hora d' actualitzar les dades no??

Amb les dades de 2005 de la Generalitat, la ciutat de Tarragona té 62.572 habitants, i tot el municipi 128.152.--Gpatgn 15:01, 24 mai 2006 (UTC)

Hola a tots. Havia un enllaç al grup de fotos de tarragona del flickr. Per a què es va treure???? (he tornat a possar-lo)

Aquests enllaços es consideren spam. No els poseu, si us plau. Vilallonga · (digui digui) 09:16, 30 jul 2006 (UTC)


TARRAGONA TE 131 605 habitants a tot el terme municipal amb els seus barris el 2006 a mes es capital de la seva area metropolitana " camp de Tarragona" segona area metropolitana de catalunya amb 400 000 habitants

En l'article hi havia una taula amb dades de demogràfiques i el robot n'ha posat una altra amb un format diferent. 80.30.239.120 10:37, 8 set 2007 (CEST)

Enllaços externs[modifica]

He eliminat la majoria d'enllaços externs perquè eren publicitat de blogs i webs, i altres pàgines relacionades amb festes de la ciutat. Només he mantingut els enllaços necessaris: ajuntament, municat i idescat.--gpatgn (discussió) 02:00, 11 set 2007 (CEST)

Comtat de Tarragona? No, va ser el Principat de Tarragona[modifica]

He trobat que hi ha una errada històrica en anomenar "Comte de Tarragona" a en Robert d'Aguiló, quan realment va ser Príncep de Tarragona. De fet a la mateixa Viquipèdia hi ha un article dedicat a ell en el qual es fa esment del seu títol de Príncep: [[1]]

A més, com podeu observar pel meu nick (Principat de Tarragona) estic una "mica" interessat a aquest tema, atès que és molt poc conegut, fins i tot pels mateixos habitants de la regió del Camp de Tarragona, tret del fet que hi han carrers dedicats a en Robert d'Aguiló i ningú sabria dir-ne perquè (ja passa!). La meva intenció a la Viquipèdia és fer un article dedicat al Principat de Tarragona (un principat medieval, feudal, eclesiàstic, amb 2 coprínceps finalment: el Comte de Barcelona i l'Arquebisbe de Tarragona i que es va anar dissolent amb el pas del temps). Però fins que no el tingui ben enllestit i documentat no penso publicar-ne res. A més, encara sóc massa novell a la Viquipèdia i potser no ho podria fer del tot bé ara mateix. Per començar no sé com he de fer-ho encara per obrir aquest nou article dedicat al Principat de Tarragona. Qualsevol ajuda serà ben rebuda. Gràcies companys/es! :-)--Principat de Tarragona 16:10, 10 oct 2007 (CEST)

Població 2007[modifica]

Usuari anònim: Digues si us plau on treus la dada de la població que incansablement vols introduir. Els que et revertim ens basem en les dades del cens que ofereix l'Idescat.--El noi de la garriga (discussió) 11:51, 25 maig 2008 (CEST)

És inútil. No la treu d'enlloc. És un vàndal que no es cansa de vandalitzar aquest i altres articles: La Canonja (treient el comentari sobre la possible segregació), Tarragonès (canviant xifres de població), Segrià (restant 10.000 habitants a la població de la comarca), ... Haurem d'esperar que se'n cansi... --gpatgn (discussió) 22:32, 25 maig 2008 (CEST)
Doncs sembla que no se'n cansa...--gpatgn (discussió) 15:06, 7 juny 2008 (CEST)

Població 2009[modifica]

He revertit les dues últimes edicions que modificaven la dada de població introduint dades del 2009. De cap manera aquestes dades poden ser les oficials de l'INE o l'Idescat ja que tot just acabem de conèixer les dades oficials del 2008. --gpatgn (discussió) 21:00, 16 feb 2009 (CET)

Introducció[modifica]

He llegit només la introducció i hi ha una sèrie de coses (entre d'altres) que crec que necessiten concreció/correcció i citar les fonts.

  • La ciutat de Tarragona és capital cultural de la Catalunya sud? Perquè?
  • I la intel·lectual? ????
  • Arts gastronòmiques?
  • Tarragona és apreciada pels seus vins?
  • Hi ha 5 parcs d'atraccions? Quins?
  • Hi ha 7 camps de golf? On?
  • La Universitat Rovira i Virgili només és de Tarragona?
  • És llenguatge enciclopèdic això de la "... la ciutat és beneficia d'una moguda important...?
  • Tarragona està dotat d'aeroport? On és?
  • L'autor hauria de fer una correcció ortogràfica i sintàctica.

Cal ser més objectiu, no? --Tabalot (disc.) 00:03, 27 ago 2009 (CEST)

Tot això que comentes ho ha afegit un usuari anònim durant l'estiu. He tornat a posar la introducció tal com estava abans, no era tan difícil d'arreglar... --De TGN (disc.) 18:35, 4 set 2009 (CEST)

A l'antiguitat el vi de Tarragona era dels més preuats de l'Imperi Romà, comparable fins i tot al famós Falern (vi de la regió itàlica de la Campània citat en els poemes com a més selecte). Desconec, però, la consideració que reben avui els vins de la zona.--quirinus χρυσοχαίτας (disc.) 23:59, 24 feb 2010 (CET)

Geografia física[modifica]

Cal ampliar l'apartat de Geografia Física: Relleu, composició geològica, sols, costes, vegetació natural, CLIMA.... Molts articles de poblacions inclús menors tenenh més informació. M A P

Escut[modifica]

Apart de canviar algunes cosetes (en efecte, Robert d'Aguiló era princeps de Tarragona i no comte); he esborrat la imatge anomenada "disseny heràldic de l'escut" ja que heràldicament era incorrecta. El que hi ha a l'escut de Tarragona no són "pals ondats", sinó "vaires en pal".De TGN (disc.) 21:08, 18 set 2012 (CEST)

Poca profunditat de l'article.[modifica]

La ciutat de Tarragona té una història riquíssima i antiquíssima i, de ben segur, que si té vora 150 mil habitants bé hi deuen passar algunes altres coses interessants. En general l'article és molt superficial i en alguns casos està mal estructurat. L'Apartat de demografia es troba en un petit apartat de la secció d'història mentre que molts pobles petits en tenen un de propi, tarragona té quatre colles castelleres que no s'esmenten en tot l'article i dins del món casteller se l'anomena sovint "la capital dels castells", tampoc això està reflectit en l'article. A això hi podem sumar que no té un article especialitzat en la història de la ciutat, com si el tenen moltes altres ciutats que tenen una població similar, i fins i tot inferior.

Per concluir, crec que aquest article necessita algunes millores, jo mateix em proposo reestructurar-lo d'una manera més lògica i senzilla. el comentari anterior sense signar és fet per Joanrovira24 (disc.contr.) 22:31, 15 nov 2013 (CET)

Bona reflexió. La meva resposta és: endavant! millora'l i que quedi ben polit! :-)--Arnaugir (discussió) 22:39, 15 nov 2013 (CET)

Millora de la pàgina i mancances detectades[modifica]

En primer lloc i molt destacadament, vull ressaltar l'EXTRAORDINÀRIA MILLORA de la pàgina "Tarragona" des la darrera vegada que l'havia visitat.

En segon lloc, atès que tot és millorable, trobo a faltar encara dos apartats crec que fonamentals: BASE ECONÒMICA i sistemes de transport.

Res més, atentament

Magí Aloguín i Palach, tarragoní el comentari anterior sense signar és fet per 88.14.170.181 (disc.contr.)

D'acord, podries fer una ullada a Viquipèdia:Llanceu-vos-hi.--Carles (enraonem) 12:53, 29 ago 2018 (CEST)