Distribució de Landau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula distribució de probabilitatDistribució de Landau
Tipusdistribució univariant i Distribució estable Modifica el valor a Wikidata
EpònimLev Landau Modifica el valor a Wikidata

En teoria de probabilitats, la distribució de Landau [1] és una distribució de probabilitat anomenada després de Lev Landau. A causa de la cua "grossa" de la distribució, els moments de la distribució, com la mitjana o la variància, no estan definits. La distribució és un cas particular de distribució estable.

Definició[modifica]

La funció de densitat de probabilitat, tal com va escriure originalment Landau, es defineix per la integral complexa:

on a és un nombre real positiu arbitrari, el que significa que el camí d'integració pot ser qualsevol paral·lel a l'eix imaginari, tallant el semieix positiu real, i fa referència al logaritme natural. En altres paraules, és la transformada de Laplace de la funció .

La família completa de distribucions Landau s'obté ampliant la distribució original a una família a escala de localització de distribucions estables amb paràmetres. i ,[2] amb funció característica: [3]

on i , que dóna una funció de densitat:

Presa i obtenim la forma original de a dalt.[4]

Referències[modifica]

  1. Landau, L. «"On the energy loss of fast particles by ionization".». J. Phys. (USSR), 8, 1944, pàg. 201.
  2. Gentle, James E. Random Number Generation and Monte Carlo Methods (en anglès). 2nd. New York, NY: Springer, 2003, p. 196 (Statistics and Computing). DOI 10.1007/b97336. ISBN 978-0-387-00178-4. 
  3. Zolotarev, V.M.. One-dimensional stable distributions (en anglès). Providence, R.I.: American Mathematical Society, 1986. ISBN 0-8218-4519-5. 
  4. «Landau Distribution: Definition, Parameters» (en anglès). https://www.statisticshowto.com.+[Consulta: 18 juny 2023].