Casament: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m Robot afegint {{Commonscat}} que enllaça commons:category:Wedding ceremonies
Línia 12: Línia 12:
* [[Divorci]]
* [[Divorci]]
* [[Anell de casament]]
* [[Anell de casament]]
{{Commonscat}}
{{esborrany de sociologia}}

{{Esborrany de sociologia}}


[[Categoria:Dret civil]]
[[Categoria:Dret civil]]

Revisió del 22:23, 10 maig 2013

El casament és la ceremònia en què dues -i en algunes cultures o religions, més- persones es converteixen en un matrimoni. Habitualment, hom es casa per l'església, mesquita, sinagoga o temple que té potestat d'oficiar un casament; o per l'estat, cas en el qual s'anomena un casament "civil".

Al casament és imprescindible la presència d'un o més agents d'autoritat, religosa o civil, que oficia el cerimoni i entra els noms dels casats al registre; i dos o més testimonis del casament. És habitual, però no essencial, convidar les famílies dels que es casen.

Casament de principis del segle XX (1935). Barcelona, Espanya.

Casaments homosexuals

Fins el 2005, ciutadans espanyols del mateix sexe no pogueren casar-se. A França, es va legalitzar el 2013, després de manifestacions multitudinàries d'oposició, liderades per moviments catòlics i d'extrema dreta. És legal al Canadà, a alguns dels estats dels EUA (a 2010: Connecticut, Washington DC, Iowa, Massachusetts, New Hampshire i Vermont, i entre la tribu coquille d'Oregon), i a Grenlàndia, Bèlgica, Països Baixos, Noruega, Portugal, Sud-àfrica i Islàndia. En altres països, com el Regne Unit i Suècia, existeix la figura de la unió civil.

Vegeu també

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casament

Plantilla:Enllaç AD