Joan Creixell: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot: Reemplazo automático de texto (-[[Image: +[[Imatge:, -[[Category: +[[Categoria:, -{{DEFAULTSORT: +{{ORDENA:)
Línia 18: Línia 18:
* ''La bandera dels catalans d'Amèrica'', edició de l'autor, 1993.
* ''La bandera dels catalans d'Amèrica'', edició de l'autor, 1993.


{{DEFAULTSORT:Crexell Playa, Joan}}
{{ORDENA:Crexell Playa, Joan}}
[[Categoria:Historiadors barcelonins]]
[[Categoria:Historiadors barcelonins]]
[[Categoria:Historiadors catalans del sud contemporanis]]
[[Categoria:Historiadors catalans del sud contemporanis]]

Revisió del 16:36, 1 nov 2008

Joan Crexell i Playà (Barcelona 31 de juliol 1946-1994) historiador i escriptor català, nebot de Joan Crexells i Vallhonrat. Es llicencià en Ciències de la Informació i ha estat membre del Pen Club Català; membre de l’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana; membre de la Societat Catalana de Comunicació de l’Institut d'Estudis Catalans i col·laborador del Centre d’Història Contemporània de la Generalitat de Catalunya.

Del 1972 al 1976 col·laborà amb el Servei d'Informació Català (SIC) de Miquel Sellarès i Perelló i va fer tasca editorial per a l'Assemblea de Catalunya, raó per la qual fou detingut i passà a la clandestinitat. Del 1976 al 1980 fou militant de Convergència Democràtica de Catalunya, però l'abandonà per discrepàncies amb Jordi Pujol. El 1986 es presentà com a independent en els llistes d'Esquerra Republicana de Catalunya i el 1987 fou un dels impulsors i fundadors de la Convenció per la Independència Nacional, de la que en serà president fins el 1991.

Ha estat un important divulgador d'història contemporània catalana, preferentment de temàtica nacionalista i independentista.

Obres