Cultiu microbiològic: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «thumb|[[Placa de Petri amb agar McConkey sòlit i un inòcul en estria de ''Proteus vulgaris''.]] En biologia, i e...».
 
m Robot insereix {{ORDENA:Cultiu Microbiologic}}
Línia 15: Línia 15:
* [http://www.microinmuno.qb.fcen.uba.ar/SeminarioMedios.htm Els medis de cultius en microbiologia]
* [http://www.microinmuno.qb.fcen.uba.ar/SeminarioMedios.htm Els medis de cultius en microbiologia]



{{ORDENA:Cultiu Microbiologic}} <!--ORDENA generat per bot-->
[[Categoria:Tècniques de laboratori]]
[[Categoria:Tècniques de laboratori]]



Revisió del 22:54, 20 juny 2011

Placa de Petri amb agar McConkey sòlit i un inòcul en estria de Proteus vulgaris.

En biologia, i específicament en microbiologia, un cultiu és un mètode per a la multiplicació de microorganismes, com ara bacteris, fongs i paràsits, en el qual es prepara un mitjà òptim per afavorir el procés desitjat. Un cultiu és emprat com un mètode fonamental per a l'estudi dels bacteris i altres microorganismes que causen malalties en medicina humana i veterinària.

Característiques

Un microorganisme es pot sembrar en un medi líquid o en la superfície d'un mitjà sòlid d'agar. Els mitjans de cultiu contenen diferents nutrients que van, des de sucres simples fins substàncies complexes com la sang o l'extracte de brou de carn. Per aïllar o purificar una espècie bacteriana a partir d'una mostra formada per molts tipus de bacteris, es sembra en un medi de cultiu sòlid on les cèl·lules que es multipliquen no canvien de localització; després de molts cicles reproductius, cada bacteri individual genera per escissió binària una colònia macroscòpica composta per desenes de milions de cèl·lules similars a l'original. Si aquesta colònia individual se sembra al seu torn en un nou mitjà creixerà com a cultiu pur d'un sol tipus de bacteri.

La principal diferència entre un mitjà de cultiu sòlid i un líquid és que el mitjà de cultiu sòlid conté un 1,5-2% d'agar-agar, mentre que el medi líquid no conté agar-agar.

Vegeu també

Enllaços externs