Vés al contingut

Castedat: diferència entre les revisions

6 bytes afegits ,  fa 10 anys
m
== Castedat religiosa ==
=== La castedat vista des del cristianisme ===
Des del punt de vista de la moral del cristianisme i del [[Ebionisme|judeocristià]], en les seues distintes denominacions i [[secta|sectes]]s, la castedat és la [[virtut]] que governa i modera el desig del [[plaer sexual]] segons els principis de la [[fe]] i la [[raó]]. Per la castedat la persona adquirix domini del seu [[sexualitat]], tot això per a ser capaç d'integrar-la en una personalitat compatible amb els punts de vista religiosos. Per al cristianisme no és una negació de la sexualitat sinó un fruit del [[Esperit Sant]] i consistix en el domini de si mateix, en la capacitat d'orientar l'instint sexual cap a causes més morals lligades al creixement espiritual i corporal de les persones.
 
Per al cristianisme la castedat és una virtut necessària en els distints estats situacionals de la vida, i per a alguns contradictòria:
* La [[violació]]
 
* El L'[[incest]]
 
I altres implicacions no explicitades ací.
==== Budisme ====
 
El [[budisme]] té una visió distinta davant de la castedat i en general davant de la [[sexualitat]] en general. En països budistes com [[Tailàndia]], la [[prostitució]], la [[homosexualitat]] són més tolerades que en el [[cristianisme]]. El que podria ser considerada antítesi de la castedat, és a dir la [[promiscuïtat]] té una visió distinta. En el budisme no hi ha un [[déu]] que castigue, la qual cosa existix en el [[judeocristianisme]] delde l'[[Antic Testament]]. No vol açò dir que els budistes siguen més promiscus, però que actes i accions menys tolerades són vistes amb més naturalitat. La prostitució es veu com una transacció, on una part oferix un servici o companyia, mentre que l'altra part oferix un regal, que no necessàriament és [[diners]], però que no és necessàriament una ofensa social.
 
== Castedat des del punt de vista psicològic ==
64.860

modificacions