Edifici inacabat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
L'Szkieletor continua sense acabar perquè és molt costós finalitzar l'obra o demolir-la
L'Hotel Ryugyong podria haver estat l'hotel més alt del món si s'hagués completat.

Un edifici inacabat és una estructura arquitectònica (com una casa, un edifici, un pont, una carretera o una torre) on la construcció ha estat abandonada, suspesa per un període o únicament existeix en els dissenys. Molts projectes de construcció o d'enginyeria han quedat sense acabar en diverses etapes del seu desenvolupament. El treball pot haver quedat en un plànol i no haver-se realitzat, o haver estat abandonat durant la seva construcció.

També pot referir-se a un edifici en l'inici de la seva construcció, particularment aquells en què la construcció ha estat endarrerida o el treball en l'obra ha progressat a un ritme massa lent.

Edificis parcialment construïts[modifica]

La Sagrada Família, a Barcelona

Existeixen nombrosos edificis que van quedar parcialment construïts en diversos països arreu del món, alguns dels quals poden ser usats per la vostra incomplet estat i altres que són únicament un closca. Alguns edificis es troben en un cicle de pròxima finalització aparentment etern, havent treballat en ells per dècades o fins i tot segles. Un exemple d'aquests últims és l'Hotel Ryugyong a Corea del Nord, que podria haver estat l'hotel més alt en el món i el setè edifici més alt,[1] però deshabitat i no serà completat a causa dels costos i a la mala integritat estructural.[2] No obstant això alguns projectes són deixats sense acabar o amb aparença inacabada de manera intencional, particularment els follys construïts entre el final del segle xvi i segle xviii.

Un dels edificis en «eterna» construcció més coneguts és Temple Expiatori de la Sagrada Família, d'Antoni Gaudí, a Barcelona. És una església en construcció des de 1880 i la finalització s'ha anunciat per al 2020. Ha estat en construcció durant uns 130 anys, ja que l'obra començà el 1880. Els treballs es van retardar a causa de la Guerra Civil Espanyola. Durant l'època franquista es van destruir els models originals i algunes parts de l'edifici mateix. Avui en dia, tot i que parts de la basílica estan incompletes és el destí turístic més popular a Barcelona amb 1,5 milions de visitants cada any. Gaudí va passar 40 anys de la seva vida supervisant el projecte i el seu cos reposa a la cripta d'aquesta església.[3]

La Catedral de Colònia (a Alemanya) va prendre molt més temps a ser construïda, l'obra va començar en 1248 i va finalitzar el 1880, amb un total 632 anys.[4]

Llista d'estructures arquitectòniques inacabades[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Edifici inacabat
  1. Emporis. "Ryugyong Hotel". Consultat el 19 de març de 2011.
  2. Emporis, 28 de juliol de 2000. "Ryugyong Hotel on hold". Consultat el 19 de març de 2011.
  3. Barcelona Information. "Barcelona Sagrada Familia Arxivat 2006-08-23 a Wayback Machine.". Consultat el 19 de març de 2011.
  4. UNESCO World Heritage. "Cologne Cathedral". Consultat el 19 de març de 2011.