Diaris de Vampirs

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióDiaris de Vampirs
The Vampire Diaries Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata
Gèneresèrie de televisió de fantasia, sèrie de televisió de suspens, comèdia dramàtica, drama juvenil, programa de televisió sobre vampirs, programa televisiu sobre el pas a la majoria d'edat, programa de televisió sobre homes llop i sèrie de televisió basada en una novel·la Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióVirgínia Modifica el valor a Wikidata
CreadorJulie Plec i Kevin Williamson Modifica el valor a Wikidata
CompositorMichael Suby Modifica el valor a Wikidata
Actors
Companyia productoraAlloy Entertainment Modifica el valor a Wikidata
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Canal originalThe CW Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi10 setembre 2009 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi10 març 2017 Modifica el valor a Wikidata
Temporades8 Modifica el valor a Wikidata
Episodis171 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodisllista d'episodis de Diaris de Vampirs Modifica el valor a Wikidata
Més informació
IMDB: tt1405406 Filmaffinity: 396837 Allocine: 5154 Rottentomatoes: tv/the_vampire_diaries Allmovie: v500492 Metacritic: tv/the-vampire-diaries TV.com: shows/the-vampire-diaries TMDB.org: 18165
Facebook: thevampirediaries Twitter (X): cwtvd Instagram: thecwtvd Modifica el valor a Wikidata

Diaris de Vampirs[1] (títol original en anglès The Vampire Diaries) és una sèrie de televisió estatunidenca de ficció desenvolupada per Kevin Williamson, basada en la novel·la The Vampire Diaries de L. J. Smith. La sèrie segueix la vida d'Elena Gilbert (Nina Dobrev), que s'enamora del vampir Stefan Salvatore (Paul Wesley), el qual es troba en un triangle amorós amb el germà, Damon Salvatore (Ian Somerhalder); ambdós germans són perseguits pel seu passat amb Katherine Pierce (també interpretada per Nina Dobrev). La sèrie té lloc al poble fictici de Mystic Falls, a Virgínia.

Quan Diaris de Vampirs es va estrenar a The CW Television Network el 10 de setembre de 2009, va atreure la major audiència de qualsevol sèrie, ja que la xarxa havia començat les seves emissions el 2006.[2]

Als Països Catalans es pot veure la sèrie en català a través dels canals de Televisió de Catalunya TV3 i el Canal 3XL.[1]

Argument[cal citació][modifica]

Temporada 1

Quatre mesos després de l'accident de cotxe que va matar als seus pares,Elena Gilbert, de 18 anys i Jeremy Gilbert, de 15 anys, es troben desorientats alhora de continuar la seva vida sense ells. Elena ha deixat de ser la noia popular amigable d'institut, ara es troba lluitant per ocultar el seu dolor al món. Però en Jeremy es troba en un camí més perillós, on per superar el seu dolor fa servir les drogues. La seva jove i desorientada tieta Jenna es fa càrrec de la seva tutela.

En tornar al seu institut, “Mystic Falls High School”, Elena busca el suport dels seus millors amics – la seva millor amiga Bonnie Bennet, la seva amiga-enemiga Caroline Forbes i el seu exnovio Matt Donovan. En Jeremy per l'altra banda, busca l'atenció de Vicki, cosa que no aconsegueix, ja que està amb Tyler, el millor amic del Matt.

L'Elena i els seus amics queden fascinats pel nou guapíssim i misteriós noi del seu curs, Stefan Salvatore. Elena y Stefan són atrets tant un com de l'altre tot i que Elena troba un estrany comportament en ell. El que Elena no sap és que Stefan amaga un secret, ell és un vampir de més de 160 anys. Just quan la parella s'estava coneixent, Vicky és atacada i ferida amb una mossegada al coll.

Stefan preocupat per l'autor d'aquests atac torna a casa i troba al seu germà Damon, del qual no havia vist en els darrers 15 anys. El Damon és un vampir amb qui té una problemàtica historia. Damon entén perquè Stefan està amb Elena, ja que ella té una estranya semblança entre Katherine Pierce, una noia que va estima un cecle abans, una noia que va portar la guerra entre els dos germans. Els dos germans tornen a lluitar per aconseguir l'amor d'Elena. Els germans tenen dos propòsits diferents, Stefan vol conèixer Elena i en Damon vol rescatar a Katherin de la tomba que es pensava que havia estat tancada durant tots aquests anys.

Temporada 2

Katherin Pierce apareix als inici de la temporada per ficar-se al mig del triangle amoros entre Elena, Stefan i Damon, del qual Elena no sap qui triar. Katherine transforma en vampir a l'amiga de Elena Caroline. I per si no fos suficient descobreixen que a Mystic falls, a part dels vampirs, hi ha unes altres criatures sobre naturals, els homes llop. El ser homes llop és una maledicció posada en la família d'en Tyler Lockwood. Tayler i Caroline comencen una relació perillosa, ja que una mossegada d'home llop pot matar a un vampir. Apareix Klaus, un vampir original que vol trancar una maldició que li va posar una bruixa que no el deixava ser un híbrid, mig vampir, mig home llop. Per trencar aquest malefici es necessita diversos sacrificis i la pedra lunar. Elena era part de sacrifici però Stefan es decideix fer un pacte amb Klaus perquè pugui viure.

Temporada 3

Stefan durant l'estiu ha estat amb Klaus, cosa que li ha fet depertar el seu costat més fosc. Damon i l'Elena passen totl'estiu junts buscant l'Stefan, cosa que fa que es despertin els sentiments sobre ell. Jeremy veu els fantasmes del seu passat cosa que afecta a la seva nova relació amb Bonnie Bennet. Comencen una lluita entre els vampirs originals i el protagonistes on acaba amb la mort de Elena amb sang de vampir al seu sistema, cosa que fa que es transformi en un vampir.

Temporada 4

En aquesta temporada Elena ha d'enfrontar-se a la seva transformació com a vampir. Stefan i Damon discrepen alhora d'escollir com ensenyar a l'Elena a ser un vampir. L'Elena, al morir amb sang de Damon al sistema i convertir-se en un vampir es lliga a Damon, és a dir que Elena es sent obligada a fer tot el que ell diu. Elena deixa a Stefan per estar amb el Damon. Al final troben la solució per poder trencar l'enllaç i veuen que el amor que sent Elena per Damon és real, no és pel lligam.

Personatges[modifica]

Protagonistes
  • Elena Gilbert (Nina Dobrev): és el personatge femení principal. Recentment transformada amb vampir. Ella és la doppelgänger d'Amara, igual que Katherin Pierce (Nina Dobrev). Es troba en un triangle amorós entre els germans Salvatore, en Damon i l'Stefan. Va néixer i créixer el sobrenatural poble de Virginia Mystic Falls. A causa d'un accident de cotxe es queda sense pares junt amb el seu germà Jeremy Gilbert (Steven R. McQueen), vivint amb la seva tieta Jenna Sommers (Sara Canning). Durant tota la seva aparició a la serie té bastantes relacions: abans que els germans Salvatore arribessin al poble surt amb en Matt Donovan (Zach Roerig), després coneix a en Stephan però s'enamora del ser germà, en Damon. I fins als últims dies de la serie tenen un amor bastant profund i real.
  • Stefan Salvatore (Paul Wesley): és un dels protagonistes masculins. És un vampir de 168 anys. Va néixer i créixer el sobrenatural poble de Virginia Mystic Falls. És el germà petit de Damon Salvatore i el doppelgänger de Silas. Ha tingut bastantes relacions amoroses amb diferents personatges de la serie: a principi de la història d'aquest home va estar enamorat de la Katherin Pierce, qui el va convertir en un vampir, la "doble" de l'Elena Gilbert, amb qui també va tenir una relació. A finals de la serie acaba casant-se amb la Caroline Forbes després de passar per moltes situacions i aventures amb tots els altres personatges.
  • Damon Salvatore (Ian Somerhalder): és un dels protagonistes masculins. És un vampir de 174 anys. Va néixer i créixer el sobrenatural poble de Virginia Mystic Falls. És el germà gran de Stefan Salvatore.
Secundaris
  • Jeremy Gilbert: Germà petit d'Elena. Després de reviure té la capacitat de veure fantasmes. Manté una relació amb Bonnie Bennet
  • Bonnie Bennett: La millor amiga de l'Elena. Pertany a una família de bruixes, convertint-se ella amb una de molt poderosa. Sempre posa als altres abans que a ella mateixa, sobretot si és l'Elena.
  • Matt Donovan: L'únic que es manté humà al llarg de la sèrie. Compleix la típic imatge de noi popular de l'institut. No li agrada estar envoltat de sers sobre naturals, però ho ha d'acabar acceptant, ja que la majoria dels seus amics, per unes circumstàncies o unes altres, ho han acabat sent.
  • Caroline Forbes: Sempre aplicada i responsable. Té el rol de líder. Li agrada organitzar-ho tot i ser el centre d'atenció. Amb l'Elena i la Bonnie, formen un grup d'amistat.
  • Tyler Lockwood: Molt amic del Matt. Manté una relació amb la Caroline. S'acaba convertint en un home llop.

Repartiment[modifica]

Personatge Repartiment original Doblatge al català[3]
Elena Gilbert Nina Dobrev Isabel Valls
Stefan Salvatore Paul Wesley Manel Gimeno
Damon Salvatore Ian Somerhalder Daniel Albiac
Jeremy Gilbert Steven R. McQueen Marc Torrents
Bonnie Bennett Kat Graham Núria Trifol
Caroline Forbes Candice King Berta Cortés
Jenna Sommers Sara Canning Marta Barbarà
Sheriff Liz Forbes Marguerite Macintyre Teresa Manresa
Alcalde Richard Lockwood Robert Pralgo Toni Sevilla
Carol Lockwood Susan Walters Teresa Soler
Anna Malese Jow Meritxell Ribera
Isobel Flemming Mia Kirshner Alicia Laorden
Matt Donovan Zach Roerig David Jenner
Alaric Saltzman Matthew Davis Hernan Fernández
Ben Mckittrick Sean Faris Albert Trifol Segarra
Giuseppe Salvatore James Remar Santi Lorenz
Pearl Kelly Hu Mar Roca
John Gilbert David Anders Jordi Salas
Tyler Michael Trevino Àlex De Porrata
Vicki Donovan Kayla Ewell
Klaus Mikaelson Joseph Morgan
Enzo St. John Michael Malarkey

Episodis[modifica]

La sèrie de televisió té 171 episodis repartits en vuit temporades de 22-23 episodis cadascuna, excepte la vuitena que en té 16.[4]

Càsting[cal citació][modifica]

El primer escollit per interpretar el seu paper va ser Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert) al 28 de febrer 2009. Pel paper d'Elena Gilber la primera opció va ser Ashlee Simpson, però en veure la búlgara Nina Dobrev es van decantar clarament per ella en el 8 de març. Ian Somerhalder (Damon Salvatore), Zach Roering (Matt Donovan) i Kayla Ewell (Vicki Donovan) van ser seleccionats al 25 del mateix més. Tots els altres del repartiment van ser anunciats a pocs dies després.

Spin-off[cal citació][modifica]

Diaris de Vampirs ha fet un spin-off basat en la família Mikaelson, també coneguda com al família dels vampirs originals: Klaus (Joseph Morgan), Elijah (Daniel Gillies), y Rebeca (Claire Holt). Aquesta sèrie explica la seva vida 200 anys abans que “diaris de vampirs” a Nova Orleans.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Diaris de Vampirs
  1. 1,0 1,1 Versió en català a TV3
  2. «'Vampire Diaries' star Nina Dobrev on Elena's look-alike dilemma and more». Los Angeles Times, 21-01-2010 [Consulta: 8 febrer 2010].
  3. Fitxa del doblatge al català a ElDoblatge.com
  4. «Episode List» (en anglès). IMDb, 2009-2017. [Consulta: 8 maig 2019].