Estimat Evan Hansen (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEstimat Evan Hansen
Dear Evan Hansen Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióStephen Chbosky Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióMarc E. Platt Modifica el valor a Wikidata
GuióSteven Levenson Modifica el valor a Wikidata
MúsicaPasek i Paul Modifica el valor a Wikidata
FotografiaBrandon Trost Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeAnne McCabe Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorUniversal Studios Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena24 setembre 2021 Modifica el valor a Wikidata
Durada137 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Subtitulat en catalàSí 
Pressupost27.500.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació19.200.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enDear Evan Hansen Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema per a adolescents, cinema musical i drama Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAPG-13 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdehmovie.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt9357050 Filmaffinity: 630707 Allocine: 270086 Rottentomatoes: m/dear_evan_hansen Letterboxd: dear-evan-hansen Metacritic: movie/dear-evan-hansen TMDB.org: 567690
Twitter (X): dehmovie Instagram: dearevanhansenmovie Modifica el valor a Wikidata

Estimat Evan Hansen[a] (anglès: Dear Evan Hansen) és una pel·lícula musical nord-americana del 2021 dirigida per Stephen Chbosky i escrita per Steven Levenson. Està basa en el musical de Broadway del mateix nom de Levenson, Benj Pasek i Justin Paul. Ben Platt interpreta el paper principal, reprenent el paper que va interpretar a la varsió musical. El repartiment també inclou Kaitlyn Dever, Amandla Stenberg, Nik Dodani, Colton Ryan, Danny Pino, Julianne Moore i Amy Adams. S'ha subtitulat al català.[1]

La pel·lícula va ser estrenada al el 9 de setembre de 2021 al Festival Internacional de Cinema de Torontomentre la presentació de nit inaugural i era melodramàticament soltat dins els Estats Units en 24 desembre de 2021, per Universal Pictures.[2] La pel·lícula, majoritàriament, va rebre crítiques negatives dels crítics, que la va comparar negativament amb el musical i també va ser un fracàs de taquilla. L'actuació de Platt va ser rebuda negativament pels crítics i per l'audiència; aquesta última va ridiculitzar la seva actuació a través de les xarxes socials, amb molts afirmant que es va fer un mal càsting i altres acusant a aquesta elecció a un signe de nepotisme.[3][4]

Argument[modifica]

L'Evan Hansen, de disset anys, sofreix angoixa social. El seu terapeuta li recomana que s'escrigui cartes a ell mateix, en les quals s'explica perquè "avui serà un bon dia". Amb un braç trencat, ja que va caure d'un arbre, la seva mare, la Heidi, suggereix que demani a gent perquè signi el guix que té al braç per intentar fer amics. A l'escola, l'Evan s'escriu la carta i es pregunta que si algun dia desapareixes, algú ho notaria ("Waving Through a Window").

El company de l'Evan, en Connor Murphy, s'ofereix per signar el seu guix i ocupa molt espai. En Connor troba la carta que l'Evan s'ha escrit i s'enfada ja que aquesta esmenta a la seva germana, la Zoe, qui també és la noia a qui l'Evan estima. Creient que l'Evan ha escrit la carta per provocar-lo, marxa amb la carta de l'Evan a la mà. Tres dies més tard, l'Evan és cridat a l'oficina del director i els pares d'en Connor li informen que ell va cometre suïcidi. Malgrat els intents de l'Evan de dir la veritat el pares mal interpreten la carta que en Connor va robar com la nota de suïcidi, la qual va adreçar a l'Evan i el nom d'en Connor escrit al guix del braç de l'Evan fa que encara es creguin més el què pensaven.

L'Evan és convidat a casa dels Murphy. Sota pressió per part de la Cynthia, s'inventa una amistat entre el dos, creant una història en la qual explica que es va trencar el braç mentre estava en un hort amb en Connor, camp on els Murphy acostumaven a anar ("For Forever"). L'Evan recluta al seu amic de família, en Jared, en el pla per fabricar correus electrònics de temps enrere entre ell i en Connor per tal de poder confirmar la història que es va inventar a casa dels Murphy. La Zoe es pregunta per què en Connor va incloure el seu nom en la seva nota de suïcidi a causa d'experiències passades. L'Evan, encara incapaç de dir la veritat, li diu totes les raons per les qual li agrada la Zoe, sota el nom d'en Murphy ("If I Could Tell Her").

L'Alana Beck, una companya amb problemes de salut mental similars als de l'Evan, proposa començar "The Connor Project" un grup estudiantil dedicat a mantenir el record d'en Connor viu amb una assemblea com a inici del projecte. A l'assemblea, l'Evan fa un discurs sobre la seva solitud i amistat amb Connor, re-explicant la història de l'hort. Un vídeo del discurs es torna viral, i moltes paraules de l'Evan s'utilitzen per donar esperança a les persones amb problemes de salut mental ("You Will Be Found"). La Zoe queda sobrepassada per la recepció positiva i dona gràcies a l'Evan per ajudar la seva família.

L'Evan i l'Alana comencen una campanya de micromecenatge a través del Connor Project per tal de poder reobrir l'hort. L'Evan comença a deixar de banda la seva mare, The Connor Project i la seva teràpia per tal de passar temps amb els Murphy. Quan la Zoe va a casa l'Evan durant una nit, confessa els seus sentiments per a ell i el dos comencen un romanç. Mentre, la Heidi apareix a casa dels Murphy a sopar, durant aquest, la Cynthia i en Larry ofereixen per donar el fons universitari d'en Connor a l'Evan. La Heidi rebutja la caritat per part dels Murphy, qui són rics..

Quan l'Alana comença a dubtar de l'amistat de l'Evan i en Connor, l'Evan li envia la seva carta, dient que era la nota de suïcidi d'en Connor. L'Alana publica la carta per les xarxes socials per tal d'aconseguir el finançament que es va proposar pel The Connor Project. Les persones, a través de les xarxes, pregunta per què en Connor va escriure una nota de suïcidi a l'Evan però no a la seva família, acusant als Murphy de maltractar en Connor. A causa de contracop, l'Alana elimina la carta de les xarxes socials. Tanmateix, és massa tard, la carta ja havia estat compartida a través d'Internet. Durant una discussió entre la Cynthia i en Larry, l'Evan se sincera. Devastats, els Murphy decideixen mantenir la veritat amagada per tal de respectar el record d'en Connor i la Zoe i l'Evan deixen la seva relació. L'Evan admet a la seva mare que la seva caiguda des de l'arbre va ser un intent de suïcidi. La Heidi es disculpa per no veure com de dolgut estava l'Evan i parla com el seu pare, qui sempre ha estat absent. Per fer-se responsable, l'Evan penja un vídeo en el qual confessa la veritat.

Sol un altre cop, llegeix una llista dels llibres preferits d'en Connor i es posa en contacte amb aquells que realment el van conèixer. Rep un vídeo d'en Connor fent música mentre està a rehabilitació, passa el vídeo als Murphy, l'Alana i en Jared. L'Evan es troba amb la Zoe a l'hort, reobert i dedicat a la memòria d'en Connor. Es reconcilien, i la Zoe diu a l'Evan que volia que veiés l'hort, l'únic lloc que en Connor estimava. L'Evan escriu una carta i promet no amagar-se ni mentir i s'anima a seguir endavant amb la seva vida.

Repartiment[modifica]

Fila de sobre: Ben Platt (esquerre), Kaitlyn Dever, Amandla Stenberg i Nik Dodani interpreten a Evan Hansen, Zoe Murphy, Alana Beck i Jared Kalwani, respectivament.
Fila de sota: Colton Ryan (esquerra), Danny Pino, Julianne Moore i Amy Adams interpreten a Connor Murphy, Larry Mora, Heidi Hansen i Cynthia Murphy,respectivament.

Producció[modifica]

Stephen Chobsky, director de la pel·lícula

Desenvolupament[modifica]

Universal Pictures va comprar els drets de la pel·lícula del musical el novembre de 2018, i va contractar a Stephen Chbosky com a director i escriptor del musical, també es va escollir a Steven Levenson per convertir la història en un guió de pel·lícula. Marc Platt i Adam Siegel serien els productors, mentre que la productora principal del projecte, la Stacey Mindich, i els compositors Benj Pasek i Justin Paul, juntament amb Levenson i Michael Bederman, serien els productors executius de la pel·lícula.[8]

Càsting[modifica]

El juny de 2020, s'esperava que Ben Platt, que va originar el paper d'Evan Hansen a en el musical, reprengués el seu paper a la pel·lícula i Kaitlyn Dever va entrar en negociacions per interpretar a Zoe Murphy.[9] El 18 de juny del 2020, Platt va dir que tenia la intenció de repetir el paper tret que la pandèmia de COVID-19 hagués retardat la producció.[10] Stephen Chbosky va explicar que l'objectiu principal de la pel·lícula era capturar i immortalitzar l'actuació de Platt, dient que "La seva comprensió del personatge és tan completa i tan profunda. No em podia imaginar ningú més interpretant al paper. És el seu paper. Ho sentia molt fort. I per a mi mai va ser una consideració."[11]

L'agost del 2020, Kaitlyn Dever va ser seleccionada oficialment pel paper de Zoe Murphy i Amandla Stenberg es va unir al repartiment per interpretar a l'Alana Beck, un paper que es va crear específicament per a la pel·lícula. Aquell mateix mes, Nik Dodani ser escollit per donar vida a Jared Kleinman (ara Kalwani),[12] mentre que Colton Ryan va ser escollit per interpretar a Connor Murphy, paper pel qual Ryan en va ser substitut en la producció de Broadway.[13] Cap a finals d'aquell mes, Amy Adams i Danny Pino es van unir al repartiment com Cynthia i Larry Murphy, el darrer dels quals va ser re-concebut per a la pel·lícula com a Larry Mora, el padrastre dels seus fills.[14] El setembre de 2020, Julianne Moore i DeMarius Copes es van unir al repartiment de la pel·lícula. Moore va ser seleccionada per interpretar a Heidi Hansen i Copes, en el seu debut com a actor cinematogràfic, va interpretar a Oliver, un dels amics de la Zoe Murphy, que també era un nou personatge creat específicament per a la pel·lícula.[15] Aquell mateix mes, Gerald Caesar es va unir al repartiment de la pel·lícula per interpretar a en Josh, un dels estudiants de secundària.[16] L'octubre de 2020, la nouvinguda Liz Kate es va unir al repartiment de la pel·lícula per donar vida a la Gemma. El novembre de 2020, Isaac Cole Powell es va unir al repartiment de la pel·lícula, com Rhys, un esportista de secundària.[17]

Rodatge[modifica]

En 25 d'agost del 2020, Ben Platt va confirmar que el rodatge ja havia començat.[18] Va ser gravada a Los Angeles i a Atlanta, amb el rodatge principal amb el repartiment primari començant el setembre i acabant per Acció de Gràcies.[19] Sobre fer la pel·lícula durant la pandèmia de Covid-19, Kaitlyn Dever va dir a Variety, "Estic molt contenta que siguem capaços de fer una cosa tan especial durant una època tant estranya i trista i confusa."[20] Rodatge addicional va tenir lloc a Fayetteville, Geòrgia, el qual va incloure les escenes que impliquen l'Ellison State Park.[21] Les escenes a l'institut van ser filmades a dins l'Our Lady of Mercy Catholic High School, a Fayetteville i B.J. Reece Orchards va ser utilitzat per a les escenes on tenien lloc a l'horta en commemoració d'en Connor Murphy.[22] Blackhall Studios, a Atlanta, van servir com el lloc per fer testos Covid als actors i al personal de rodatge.[21] Les actuacions vocals per la pel·lícula van ser gravades gairebé en directe, especialment per assegurar-se que la veu de Ben Platt sonés real i autèntica a la gran pantalla.[23] El 15 de desembre de 2020, la Donna Langley, de Universal Filmed Entertainment Group, va confirmar que la pel·lícula acabaria la producció aquell mes.[24]

En una entrevista el febrer del 2021 amb Drew Barrymore al seu programa de tertúlies diürnes, Ben Platt va descriure la seva experiència de recrear l'actuació com a Evan Hansen com "realment especial" i "estranya", alhora que esperava que la pel·lícula fos "una experiència realment commovedora per a persones d'edats molt diferents . .. Crec que serà especialment commovedor pel que fa a la incapacitat i la capacitat de tothom per arribar, i les maneres en què lluitem per fer-ho, i la màgia que pot passar quan connectes amb algú i finalment et sents vist."[25] El 13 de maig de 2021, Ben Platt va admetre que estava aprensiu de traduir la seva actuació per a la pantalla. "Crec que estava nerviós per haver d'assolir el mateix nivell en un mitjà en el qual no necessàriament em sento tan còmode instintivament, i això no necessàriament es presta al mateix tipus de focs artificials que una actuació en directe". Finalment, Platt va superar les seves reserves personals perquè se sentien com una "cervesa petita". .. Tenir l'oportunitat de compartir aquesta història amb milions de persones, en definitiva, és molt més important que la meva preocupació perquè la meva actuació no sigui tan bona com va ser a l'escenari". Platt també va confirmar que va perdre pes i es va deixar créixer els cabells per semblar "autèntic" com un jove de 17 anys de cara fresca i desgavellada.[26]

Diferències amb el musical[modifica]

Per a la pel·lícula, es van fer canvis en les representacions dels personatges, tal com s'ha esmentat anteriorment, juntament amb l'omissió de quatre de les cançons: "Disappear", "To Break in a Glove", "Good for You" i "Anybody Have a Map". Les dues últimes, però, són interpretades instrumentalment per la banda de música de la Westview High School, al començament de la pel·lícula.[27] Un altre canvi va ser reduir el paper d'en Jared i ampliar el personatge d'Alana, fent que ells fos la que impulsés The Connor Project amb l'Evan ajudant-la, la qual cosa explicaria el tall de la cançó "Disappear" i el material que implica que Evan té visions d'en Connor dient-li de tirar endavant amb les mentides i mantenir viva la seva memòria. Un altre canvi de personatge passa amb el personatge de Larry Mora (de cognom Murphy a la versió escènica), ja que, a causa del càsting de Danny Pino, en Larry va passar a ser el padrastre d'en Connor, en comptes del pare.[28] A més, la Zoe i l'Evan, a la versió escènica, comencen la seva relació durant la cançó " You Will Be Found", però a la pel·lícula, la seva relació s'inicia durant "Only Us", ja que veiem flash forwards dels dos personatges anant al ball de graduació i a un parc d'atraccions. Ben Platt, a part, va revelar que el final va ser alterat per a la pel·lícula, descrivint-lo com "una mena de tercer acte estès en el qual podem veure una mica més del penediment i la redempció de l'Evan i el treball que fa posteriorment per conèixer realment qui era Connor i intentar ajudar la família a curar-se. .. No està tan desconcertat com al musical, on estàs assegut en un teatre durant dues hores i mitja i estàs preparat per acabar-ho". La pel·lícula utilitza molt pocs elements de la novel·la basada en el musical de Val Emmich de 2018, que presentava material d'escenes eliminades i cançons del desenvolupament del musical per ampliar la seva pròpia versió de la història.[11]

Música[modifica]

Infotaula d'àlbumDear Evan Hansen (Original Motion Picture Soundtrack)
TipusMúsica per a pel·lícula
Publicat24 de setembre de 2021
Enregistrat2020
Gènerecinema per a adolescents, cinema musical i drama Modifica el valor a Wikidata
Durada70:29
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
DiscogràficaInterscope Records
CompositorPasek i Paul Modifica el valor a Wikidata
DirectorStephen Chbosky Modifica el valor a Wikidata
Productor
  • Alex Lacamoire
  • Dan Romer
  • Justin Paul
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Formatvídeo a la carta Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt9357050 Filmaffinity: 630707 Allocine: 270086 Rottentomatoes: m/dear_evan_hansen Letterboxd: dear-evan-hansen Metacritic: movie/dear-evan-hansen TMDB.org: 567690
Twitter (X): dehmovie Instagram: dearevanhansenmovie Modifica el valor a Wikidata

L'agost 2020, va ser confirmat que a més d'interpretar a l'Alana Beck, l'Amandla Stenberg col·laboraria amb Pasek i Paul en la composició d'una nova cançó pel seu personatge. En 21 d'agost de 2021, el títol d'aquesta cançó va ser revelat: "The Anonymous Ones".[27] El 18 de maig de 2021, el lloc web oficial de la pel·lícula va publicar i va confirmar que les cançons següents serien incloses: "You Will Be Found", "Waving Through a Window", "For Forever", i "Words Fail".[29] El mateix dia, Ben Platt, en una entrevista de Vanity Fair, va dir: "penso que no hi ha res important que algú trobi a faltar. Tot dels batecs importants i tots les cançons favorites estan intactes", també vadonar a entendre que una cançó nova, titulada "A Little Closer", havia estat escrita per a la pel·lícula i més tard va ser revelat que havia estat escrita pel personatge de Connor Murphy.[11][27] El 24 d'agost de 2021, va ser anunciat que l'underscore de la pel·lícula seria composta per Justin Paul i Dan Romer.[30]

L'àlbum de la banda sonora de la pel·lícula va ser publicat per Interscope Records (propietat d'Universal Music Group, una antiga companyia germana d'Universal Pictures) el 24 de setembre de 2021, el mateix dia en que es va estrenar la pel·lícula. També inclou cinc de les cançons originals cantades per artistes populars com Sam Smith, Finneas, Carrie Underwood, Dan + Shay i Tori Kelly.[31][32] La primera d'aquestes versions, "Only Us" (d'Underwood i Dan + Shay) es va estrenar el 3 de setembre de 2021, juntament amb la versió de la pel·lícula de la cançó.[33] Abans d'això, les interpretacions de la pel·lícula de "Waving Through a Window" i "You Will Be Found" es van publicar com a senzills promocionals el 26 d'agost de 2021. Tant les versions de Stenberg com de SZA de "The Anonymous Ones" es van estrenar el 10 de setembre de 2021, l'endemà de l'estrena mundial de la pel·lícula. La versió de SZA d'aquesta cançó i la versió de "You Will Be Found" de Sam Smith i Summer Walker es reprodueixen durant els crèdits finals de la pel·lícula; la darrera cançó es va llançar al públic el 17 de setembre de 2021. Aquests van ser seguits per "Sincerely, Me", que va ser estrenada el 13 de setembre de 2021.

Totes les cançons foren escrites i compostes per Pasek i Paul, amb "The Anonymous Ones" escrita en col·aboració d'Amandla Stenberg

Dear Evan Hansen (Original Motion Picture Soundtrack)[34]
Núm. TítolIntèrpret(s) Durada
1. «Waving Through a Window»  
3:56
2. «For Forever»  Platt 5:10
3. «Sincerely, Me»   3:36
4. «Requiem»   4:24
5. «If I Could Tell Her»  
  • Platt
  • Dever
4:03
6. «The Anonymous Ones»  Amandla Stenberg 4:43
7. «You Will Be Found»  
  • Platt
  • Stenberg
  • Liz Kate
  • DeMarius Copes
  • Isaac Powell
  • Hadiya Eshé
  • Dever
  • Dear Evan Hansen Choir
5:58
8. «Only Us»  
  • Dever
  • Platt
4:00
9. «Words Fail»  Platt 5:46
10. «So Big / So Small»  Julianne Moore 4:25
11. «A Little Closer»  Ryan 4:10
12. «You Will Be Found» (featuring Summer Walker)Sam Smith 3:56
13. «The Anonymous Ones»  SZA 4:09
14. «Only Us»   3:45
15. «A Little Closer»  Finneas 4:02
16. «Waving Through a Window»  Tori Kelly 4:26
Durada total:
70:29

Estrena[modifica]

L'estrena mundial de la pel·lícula va tenir lloc el 9 de setembre de 2021, al Festival Internacional de Cinema de Toronto del 2021 (on formava part de la Opening Night Gala Presentation); l'estrena va ser tant de manera virtual com al Princess of Wales Theatre i al Roy Thomson Hall.[2] Després de l'anunci de la seva estrena, el codirector i director artístic de TIFF, Cameron Bailey, va comentar: "Sense dubte, Dear Evan Hansen era la pel·lícula ideal per llançar el festival aquest any. .. En definitiva, aquesta pel·lícula tracta sobre la curació, el perdó i reafirma com de connectats i essencials som tots el uns als altres. No se'ns ha acudit una idea més important per celebrar aquest any, ja que ens unim una vegada més per compartir junts el poder i l'alegria del cinema als cinemes”.[35] L'estrena a Los Angeles va dur-se a terme al Walt Disney Concert Hall el 22 de setembre de 2021 i la seva estrena japonesa el 8 de novembre de 2021, com a pel·lícula de cloenda del Festival Internacional de Cinema de Tòquio del 2021.[36][37]

Cinemes i mitjans domèstics[modifica]

La pel·lícula va ser estrenada als cinemes el 24 de setembre de 2021.[38][39] El 23 de setembre de 2021, va tenir lloc una projecció anticipada amb un Q&A (preguntes i respostes) en directe amb el repartiment, presentat per Fathom Events, a cinemes concrets dels Estats Units.[40] El 8 de setembre de 2021, es va anunciar que la pel·lícula també es projectaria a IMAX i Dolby Cinema. Les entrades es van posar a la venda dos dies després. Va estar disponible a plataformes de vídeo a la carta premium el 23 de novembre de 2021[41] i es va llançar en Blu-ray i DVD el 7 de desembre de 2021 per Universal Pictures Home Entertainment / Studio Distribution Services.[42]

Recepció[modifica]

Recaptació[modifica]

A dia 22 de desembre de 2021, Dear Evan Hansen ha recaptat 15 milions de dòlars als Estats Units i 4 milions de dòlars internacionalment, recaptant així, un total de 19 milions de dòlars.

Als Estats Units i Canadà, es va preveure que Dear Evan Hansen recaptés entre 9 i 11 milions de dòlars, repartits entre les 3.364 sales de cinema en que estaria disponible durant el primer cap de setmana.[43] Va recaptar 3,3 milions de dòlars el primer dia, inclosos els 800.000 dòlars de les previsualitzacions del dijous.[44] Va tenir un rendiment inferior amb un debut de 7,5 milions de dòlars, i va quedar segon darrere de Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.[45] Rebecca Rubin de Variety va atribuir el baix rendiment de la pel·lícula a les males crítiques i a que alguns espectadors encara no volien anar als cinemes durant la pandèmia de la COVID-19.[46] Anthony D'Alessandro, de Deadline Hollywood, va suggerir que la pel·lícula podria haver estat més rendible immediatament si s'hagués llançat al servei de streaming de NBCUniversal Peacock, però va afegir: "quan les pel·lícules no funcionen a la taquilla, són igualment desluïdes al servei".[47] Els ingressos durant el segon cap de setmana van caure un 66%, recaptant 2,4 milions de dòlars i va acabant cinquè.[48]

Crítica[modifica]

Al lloc web de ressenyes de Rotten Tomatoes, el 29% dels 271 crítics han donat a la pel·lícula una crítica positiva amb una valoració mitjana de 4.70 sobre 10. El consens dels crítics diu: "Dear Evan Hansen fa una feina justa capturant l'emoció del seu material d'origen, però està soscavat per un càsting qüestionable i una història que és difícil d'empassar".[49] A Metacritic, la pel·lícula té una puntuació mitjana ponderada de 39 sobre 100 de 48 crítics, indicant "crítiques generalment desfavorables".[50]

El públic enquestat per CinemaScore va donar a la pel·lícula una nota mitjana de "A–" en una escala d'A+ a F, mentre que la de PostTrak li van donar una puntuació positiva del 78%, amb un 57% que va dir que definitivament la recomanarien.[45]

Premis i nominacions[modifica]

Premi Data de la cerimònia Categoria Nominat(s) Resultat Ref.
Premis Hollywood Music in Media 17 de novembre de 2021 Millor banda sonora Dear Evan Hansen Nominada [51]
Millor cançó original: actuació en pantalla Amandla Stenberg - "The Anonymous Ones" Nominada
Alliance of Women Film Journalists Gener de 2022 Es mereix un premi nou agent Amy Adams 1 Nominada [52]
Premis Grammy 3 d'abril de 2022 Millor banda sonora recopilatòria per a mitjans visuals Diversos artistes Nominats [53]
Premis Golden Raspberry 26 de març de 2022 Pitjor director Stephen Chbosky Nominat [54]
Pitjor actor Ben Platt Nominat
Pitjor actriu secundària Amy Adams Nominada
Pitjor combo de pantalla Ben Platt i qualsevol altre personatge que actuï com Platt cantant les 24 hores del dia és normal Nominat

Notes[modifica]

  1. Viquipèdia:Traducció de noms#Cultura > Obres de teatre i pel·lícules: «Les pel·lícules basades en un llibre que ha estat traduït al català, però la pel·lícula encara no, es pot utilitzar el títol del llibre».

Referències[modifica]

  1. «Querido Evan Hansen». Goita què fan ara. [Consulta: 24 juliol 2022].
  2. 2,0 2,1 Fleming Jr., Mike. «Toronto Festival Unveils ‘Dear Evan Hansen’ As Opening-Night Premiere, Zhang Yimou’s ‘One Second' As Closer; Check Out First Slated Films». Deadline Hollywood, 20-07-2021. [Consulta: 6 abril 2022].
  3. «Ben Platt Is Facing Backlash Over His Latest Comments About The "Dear Evan Hansen" Film». BuzzFeed. [Consulta: 30 gener 2022].
  4. «Dear Evan Hansen: Ben Platt, 27, hits back at ‘rando jerks’ after he’s mocked with memes for portraying a teenager». The Independent. [Consulta: 30 gener 2022].
  5. Lakritz, Talia. «How old the stars of the 'Dear Evan Hansen' movie are compared to their characters». Insider, 24-09-2021. [Consulta: 6 abril 2022].
  6. Jackson, Angelique. «‘Dear Evan Hansen’ Movie Adds Newcomer Liz Kate to Cast (EXCLUSIVE)». Variety, 06-10-2020. [Consulta: 6 abril 2022].
  7. Wood, Alex. «West Side Story star Isaac Powell joins Dear Evan Hansen film». WhatsOnStage, 13-11-2020. [Consulta: 6 abril 2022].
  8. Busch, Anita. «Tony Award-Winning Musical 'Dear Evan Hansen' Will Be Universal Pictures, Marc Platt Film; 'Wonder's Stephen Chbosky May Direct» (en anglès). Deadline Hollywood, 29-11-2018. Arxivat de l'original el 17 setembre 2020. [Consulta: 11 juny 2020].
  9. Fleming, Mike Jr. «Kaitlyn Dever In Talks For Universal Movie Adaptation Of 'Dear Evan Hansen'» (en anglès). Deadline Hollywood, 11-06-2020. Arxivat de l'original el 16 setembre 2020. [Consulta: 11 juny 2020].
  10. Nepales, Ruben V. «Ben Platt talks about 'Dear Evan Hansen' film, boyfriend Noah Galvin and 'The Politician' highlight» (en anglès). Inquirer Entertainment, 18-06-2020. Arxivat de l'original el 31 desembre 2020. [Consulta: 26 juliol 2020].
  11. 11,0 11,1 11,2 Breznican, Anthony «Dear Evan Hansen Trailer: Ben Platt on Going Back to High School, One Last Time». , 18-05-2021 [Consulta: 19 maig 2021].
  12. Lakritz, Talia.
  13. Kroll, Justin. «Nik Dodani and Colton Ryan Join Universal's 'Dear Evan Hansen' Adaptation». Deadline Hollywood, 19-08-2020. Arxivat de l'original el 19 agost 2020. [Consulta: 19 agost 2020].
  14. Kit, Borys. «Amy Adams Joins Universal's 'Dear Evan Hansen' Musical». The Hollywood Reporter, 28-08-2020. Arxivat de l'original el 28 agost 2020. [Consulta: 28 agost 2020].
  15. Kroll, Justin. «Julianne Moore Joins Universal's 'Dear Evan Hansen' Movie». Deadline Hollywood, 01-09-2020. Arxivat de l'original el 2 setembre 2020. [Consulta: 1r setembre 2020].
  16. Hipes, Patrick. «Catherine Eaton's 'The Sounding' Gets Giant Pictures Deal, Release Date; Gerald Caesar Joins 'Dear Evan Hansen' – Film Briefs». Deadline Hollywood, 24-09-2020. Arxivat de l'original el 29 setembre 2020. [Consulta: 24 setembre 2020].
  17. Evans, Greg. «'West Side Story's Isaac Powell Joins Universal's 'Dear Evan Hansen' Movie». Deadline Hollywood, 12-11-2020. Arxivat de l'original el 12 novembre 2020. [Consulta: 12 novembre 2020].
  18. Douglas, Edward. «Back to Work: TV Production Resumes in Some Cities». Below the Line, 06-08-2020. Arxivat de l'original el 16 setembre 2020. [Consulta: 30 agost 2020].
  19. «Birmingham's DeMarius Copes, cast in 'Dear Evan Hansen' movie, on his trek to Broadway and Hollywood», 02-10-2020. Arxivat de l'original el 5 octubre 2020. [Consulta: 3 octubre 2020].
  20. Yap, Audrey Cleo. «Kaitlyn Dever on Filming 'Dear Evan Hansen' During the Pandemic», 13-10-2020. Arxivat de l'original el 18 octubre 2020. [Consulta: 20 octubre 2020].
  21. 21,0 21,1 «'Dear Evan Hansen' Casting Call and Acting Auditions». Project Casting, 04-11-2020. Arxivat de l'original el 1 novembre 2020. [Consulta: 6 novembre 2020].
  22. «"Exciting News!!! B.J. Reece Orchards will be starring in the movie "Dear Evan Hansen" that comes out this fall! It was such an incredible experience to be able to allow this movie crew to come shoot at our Orchard! ✨✨✨ Be sure to watch it in Theatres."» (en anglès). Instagram, 01-06-2021. Arxivat de l'original el 14 de setembre 2023. [Consulta: 4 juny 2021].
  23. Goldstein, Gregg. «Can Big-Screen Musicals Pump Up the Box Office?». Variety, 06-07-2021. Arxivat de l'original el 6 juliol 2021. [Consulta: 6 juliol 2021].
  24. Kay, Jeremy. «The Centrepiece interview: Universal's Donna Langley talks PVoD alliances, remounting 'Jurassic World 3' and the studio's 2021 plans». ScreenDaily, 15-12-2020. [Consulta: 25 desembre 2020].
  25. Martin, Annie. «Ben Platt says filming 'Dear Evan Hansen' movie was 'special' and 'bizarre'». UPI.com, 24-02-2021. Arxivat de l'original el 25 febrer 2021. [Consulta: 26 febrer 2021].
  26. Levine, Nick. «Ben Platt: "We should be doing everything in our power to cast queer actors"». Nme.com, 13-05-2021. Arxivat de l'original el 13 maig 2021. [Consulta: 13 maig 2021].
  27. 27,0 27,1 27,2 Wood, Alex. «Dear Evan Hansen movie to have two new numbers and rewritten ending, Ben Platt reveals». What's On Stage, 21-08-2021. Arxivat de l'original el 9 de maig 2022. [Consulta: 6 abril 2022].
  28. «Danny Pino Explains Why 'Dear Evan Hansen' Now Features Story of Blended Family». Arxivat de l'original el 4 octubre 2021. [Consulta: 3 octubre 2021].
  29. «Dear Evan Hansen Official Website», 18-05-2021. Arxivat de l'original el 21 maig 2021. [Consulta: 18 maig 2021].
  30. «Dan Romer & Justin Paul Scoring Stephen Chbosky's 'Dear Evan Hansen'». Film Music Reporter, 24-08-2021. Arxivat de l'original el 25 agost 2021. [Consulta: 28 agost 2021].
  31. «Dear Evan Hansen Pre-save». Umusic.com. Arxivat de l'original el 2 setembre 2021. [Consulta: 26 maig 2021].
  32. Bowenbank, Starr. «Carrie Underwood & Dan + Shay, Finneas and More Featured on 'Dear Evan Hansen' Soundtrack: Exclusive». Billboard, 31-08-2021. Arxivat de l'original el 3 setembre 2021. [Consulta: 4 setembre 2021].
  33. Dowling, Marcus K. «Carrie Underwood, Dan + Shay Collaborate On New Single "Only Us"». CMT News, 01-09-2021. Arxivat de l'original el 2 setembre 2021. [Consulta: 4 setembre 2021].
  34. «Dear Evan Hansen (Original Motion Picture Soundtrack)». Spotify. [Consulta: 6 abril 2022].
  35. Murphy, Chris. «Dear Evan Hansen Is Opening the Toronto International Film Festival». Vanity Fair, 20-07-2021. Arxivat de l'original el 20 juliol 2021. [Consulta: 21 juliol 2021].
  36. Szalai, Georg. «Tokyo Film Fest to Open With Clint Eastwood's 'Cry Macho,' Close With 'Dear Evan Hansen'». The Hollywood Reporter, 21-09-2021. Arxivat de l'original el 22 setembre 2021. [Consulta: 21 setembre 2021].
  37. «Archived copy». Arxivat de l'original el 23 setembre 2021. [Consulta: 23 setembre 2021].
  38. Gonzalez, Umberto. «Universal's 'Dear Evan Hansen' Set for September Release in Theaters». TheWrap, 29-01-2021. Arxivat de l'original el 29 gener 2021. [Consulta: 29 gener 2021].
  39. Pedersen, Erik. «Universal's 'Dear Evan Hansen' Pic Gets Theatrical Release Date». Deadline Hollywood, 29-01-2021. Arxivat de l'original el 29 gener 2021. [Consulta: 30 gener 2021].
  40. «Virtually every movie coming to theaters or streaming this fall». Los Angeles Times, 26-08-2021. Arxivat de l'original el 3 novembre 2021. [Consulta: 28 agost 2021].
  41. «'Dear Evan Hansen' Film Sets Digital & Blu-ray Release». Broadway World. Arxivat de l'original el 16 novembre 2021. [Consulta: 17 novembre 2017].
  42. «Dear Evan Hansen Blu-ray». Arxivat de l'original el 4 novembre 2021. [Consulta: 4 novembre 2021].
  43. Welk, Brian. «Universal Aims to Head Off 'Dear Evan Hansen' Online Backlash». TheWrap, 21-09-2021. Arxivat de l'original el 27 setembre 2021. [Consulta: 21 setembre 2021].
  44. Brian Welk , 24-09-2021 [Consulta: 24 setembre 2021].
  45. 45,0 45,1 D'Alessandro, Anthony. «'Shang-Chi' Becomes Highest Grossing Movie At Domestic B.O. During Pandemic, As 'Dear Evan Hansen' Weeps». Deadline Hollywood, 26-09-2021. Arxivat de l'original el 27 setembre 2021. [Consulta: 26 setembre 2021].
  46. Rubin, Rebecca. «Box Office: ‘Dear Evan Hansen’ Hits Wrong Notes as ‘Shang-Chi’ Stays No. 1». Variety, 26-09-2021. [Consulta: 6 abril 2022].
  47. , 26-09-2021 [Consulta: 28 setembre 2021].
  48. D'Alessandro, Anthony. «'Venom: Let There Be Carnage' Devours 'Black Widow's Pandemic Opening Record With $90.1M Debut» (en anglès). Deadline, 03-10-2021. [Consulta: 3 octubre 2021].
  49. «Dear Evan Hansen». Rotten Tomatoes. Fandango Media. Arxivat de l'original el 27 setembre 2021. [Consulta: 14 març 2022].
  50. «Dear Evan Hansen Reviews». Metacritic. Red Ventures. Arxivat de l'original el 27 setembre 2021. [Consulta: 4 novembre 2021].
  51. «2021 MUSIC IN VISUAL MEDIA NOMINATIONS». Hollywood Music in Media Awards. Arxivat de l'original el 3 desembre 2021. [Consulta: 26 desembre 2021].
  52. «2021 EDA AWARDS NOMINEES». AWFJ, 10-12-2021. Arxivat de l'original el 11 desembre 2021. [Consulta: 26 desembre 2021].
  53. «2022 GRAMMYs Awards Show: Complete Nominations List». Grammy Awards, 23-11-2021. Arxivat de l'original el 25 novembre 2021. [Consulta: 6 desembre 2021].
  54. RAZZ NEWZ - The Razzies!