Vés al contingut

Falah Mustafa Bakir

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFalah Mustafa Bakir

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1964 Modifica el valor a Wikidata (59/60 anys)
Arbela (Iraq) Modifica el valor a Wikidata
Foreign Minister of Iraqi Kurdistan (en) Tradueix
setembre 2006 – 2019
← cap valor Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióEscola de Govern John F. Kennedy
Universitat de Mossul (–1986)
Universitat de Bath (–1995) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Democràtic del Kurdistan Modifica el valor a Wikidata

Falah Mustafa Bakir (Arbela, 1964) és un polític del Kurdistan Iraquià. És el cap del Departament de Relacions Exteriors del Govern Regional del Kurdistan des de 2006.sorani: فەلاح مستەفا[1]

Biografia[modifica]

Falah Mustafa Bakir va néixer a Arbela el 1964.[2][3] Es va llicenciar en Lletres i Literatura Anglesa per la Universitat de Mossul (Iraq) el 1986. Es va llicenciar en ciències del desenvolupament per la Universitat de Bath (Anglaterra) el 1995. Parla fluidament el kurd, l'anglès i l'àrab.

Primers càrrecs[modifica]

Originalment, va ser responsable de relacions públiques del Partit Democràtic del Kurdistan (1996-1999) i viceministre d'Agricultura i Irrigació del Govern Regional (1999-2002).[4] Posteriorment, va ser assessor sènior del primer ministre Nechervan Idris Barzani (2002-2004). Va ser coordinador kurd per a l'Autoritat Provisional de la Coalició l'any 2003 i va ser negociador pel Contingent Coreà de Forces Multinacionals, estacionades a Arbela el 2004. El mateix any també va ser nomenat ministre d'Estat del Kurdistan.

Ministre d'Afers Exteriors[modifica]

Bakir i el ministre d'Afers Exteriors austríac Sebastian Kurz el juny de 2015.

El 2006 va crear el Departament de Relacions Exteriors del Kurdistan, i des de llavors va exercir de ministre d'Afers Exteriors després d'assumir el càrrec el setembre del mateix any. El setembre de 2016 va continuar com a ministre de relacions exteriors del Govern Regional del Kurdistan. Aquest mes va afirma: "si arribem a un acord amb Bagdad (sobre la condició d'estat), potser no sigui necessari un referèndum".[5] L'octubre de 2016 va declarar públicament que els peixmerga patien baixes per falta de suport aeri.[6] És professor convidat a la Universitat de Salahaddin d'Arbela.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Falah Mustafa Bakir