Farming Simulator

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Farming Simulator
Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata
Tipussèrie de videojocs Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de simulació Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Sistema operatiuAndroid i iOS Modifica el valor a Wikidata
PlataformaAndroid, Xbox 360, PlayStation Vita, PlayStation 3, Windows, PlayStation 4, Xbox One, iOS, macOS, Windows Phone i Nintendo 3DS Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador i multijugador Modifica el valor a Wikidata
Formatdistribució digital i descàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradapantalla tàctil Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Giants Software (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
EditorFocus Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorSteam, Google Play i App Store Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webfarming-simulator.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata
Id. Subredditfarmingsimulator Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): farmingsim Youtube: UCOmANDuJs2IHiEq8p9Ll5tw Modifica el valor a Wikidata

Farming Simulator és una sèrie de videojocs de simulació agroramadera desenvolupada per GIANTS Software. Les localitzacions es basen en entorns americans i europeus. Els jugadors poden conrear, criar bestiar i vendre actius creats a partir de l'agricultura. Del joc se n'han venut més de 25 milions de còpies, a més de 90 milions de descàrregues per a telèfon mòbil.[1] El joc es revisa, s'amplia i es llança de nou cada dos anys amb els gràfics millorats, una gamma més gran de vehicles i tasques més interessants per a l'usuari. La crítica n'ha elogiat la sensació de relaxació, la diversitat de maquinària i els seus vehicles realistes.[2]

Jugabilitat[modifica]

En el mode carrera els jugadors assumeixen els rol d'agricultors. Les seves tasques depenen de l'ampliació i la millora d'equips i maquinària antics, cosa que es pot aconseguir mitjançant les collites i la venda de productes. Els jugadors són lliures d'explorar les zones circumdants del mapa, créixer a partir de la selecció de diversos conreus i invertir els seus diners en camps i equipaments addicionals. També poden criar bestiar o obtenir ingressos de la silvicultura.

Hi ha missions generades de forma dinàmica que consisteixen en que el jugador realitza diverses tasques dins d'un període de temps, com ara segar l'herba, fertilitzar els camps o descarregar matèries. El jugador és recompensat amb diners un cop finalitza la tasca, a més d'una bonificació basada en la rapidesa amb què l'ha completada.

Farming Simulator 14 és el primer Farming Simulator per a telèfon mòbil que compta amb el mode multijugador. Farming Simulator 16 té funcionalitat Bluetooth. Farming Simulator 15 per a PlayStation 4 i Xbox One també té un mode multijugador.[3][4]

Farming Simulator 22 es va llançar el 22 de novembre de 2021. Compta amb un cicle estacional, canvi de marxes, cadenes de producció de conreus i productes ramaders, nous conreus en forma de raïm, olivera i sorgo, i més de 400 vehicles i complements.[5][6] Farming Simulator 23 es va llançar per a iOS/Android i Nintendo Switch el 23 de maig de 2023. El joc inclou 100 peces d'equip, 130 a Nintendo Switch. Igual que a Farming Simulator 22, s'hi han introduït cadenes de producció i nous cultius: raïm, olives i sorgo. També és la primera versió mòbil que inclou pollastres.[7]

Referències[modifica]

  1. «Giants Software on the quiet, surprising success of Farming Simulator». VentureBeat, January 10, 2020. Arxivat de l'original el May 29, 2020. [Consulta: May 4, 2020].
  2. «How a video game has revolutionised the way farmers are buying tractors». The Guardian.
  3. «Farming Simulator 15 for PC Reviews - Metacritic». metacritic.com. Metacritic. Arxivat de l'original el October 13, 2014. [Consulta: June 15, 2015].
  4. «Farming Simulator 15 Xbox 360 - Farming 15». Farming2015mods. Arxivat de l'original el October 22, 2018. [Consulta: June 15, 2015].
  5. «Farming Simulator 22 is coming!» (en anglès). YouTube. Arxivat de l'original el April 24, 2021. [Consulta: April 24, 2021].
  6. «Farming Simulator 22 officially revealed with new features and equipment». PC Invasion, April 22, 2021. Arxivat de l'original el April 24, 2021. [Consulta: April 24, 2021].
  7. «Farming Simulator 23 Releases In May!» (en anglès). farming-simulator.com. Arxivat de l'original el 31 March 2023. [Consulta: 3 abril 2023].