Fundació Europea de Formació

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFundació Europea de Formació
Dades
Nom curtETF Modifica el valor a Wikidata
Tipusagència descentralitzada de la Unió Europea Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació30 novembre 1993
Governança corporativa
Seu
Empleats130 (2019) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webetf.europa.eu Modifica el valor a Wikidata
Facebook: etfeuropa Twitter (X): etfeuropa Instagram: etfeuropa LinkedIn: etfeuropa Youtube: UCdCL5K3KbXqDMPDAkXA9o3w Flickr: 116424142@N02 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Fundació Europea de Formació (ETF) és un organisme de la Unió Europea (UE) que vetlla per la promoció de la Formació Professional en països no comunitaris.

Història[modifica]

Fou creada l'any 1990 per consens entre el Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu, entrant en funcionament el gener de 1994. Des dels seus inicis la seva seu ha estat ubicada a la ciutat italiana de Torí.

El seu actual director executiu és la romanesa Madlen Serban.

Funcions[modifica]

La Fundació contribueix a la millora de la Formació Professional en països no comunitaris, en la seva majoria en països candidats a integrar-se a la Unió i a l'Àfrica del Nord, l'Orient Pròxim, la zona dels Balcans i l'antiga Unió Soviètica.

La Fundació oferix a aquests països perspectives, coneixements tècnics i experiència en la formació de persones per a nous treballs i en el desenvolupament de programs d'aprenentatge.

Col·labora estretament amb la seva agència germana, el Centre Europeu per al Desenvolupament de la Formació Professional, que té el mandat en l'educació i la formació professional en els Estats membres de la UE.

Enllaços externs[modifica]