Imprimació

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

La imprimació és una tècnica emprada en diverses feines relacionades amb la pintura que consisteix a donar o aplicar una o més capes d'una substància semblant al vernís sobre les superfícies a pintar posteriorment, amb la finalitat de tapar els porus que pugui tenir el material. El terme prové de l'italià Imprimatura i significa literalment "primer nivell".[1]

Els seus orígens es remunten a la capa preparatòria que, seguint les tècniques dictades pel Gremi d'artistes i tallers de l'Edat Mitjana, feien servir els pintors i els artesans, però es va convertir en un mètode estàndard durant el Renaixement, especialment a Itàlia. Durant els segles posteriors la seva utilització es va estendre a la pintura industrial, i a principis del segle XX van començar a aparèixer les primeres imprimacions sintètiques pel tractament i preparació de superfícies de fusta i ferro.

Articles relacionats[modifica]

Referències[modifica]

  1. Diccionario de Arte I (en castellà). Barcelona: Biblioteca de Consulta Larousse. Spes Editorial SL (RBA), 2003, p.299. ISBN 84-8332-390-7 [Consulta: 1r desembre 2014].