Indexcat

De Viquipèdia

L'Indexcat, també anomenat BCN Indexcat, és un índex borsari basat en empreses cotitzades amb seu social o principal activitat empresarial a Catalunya creat per la Borsa de Barcelona l'any 2007.[1][2]

Característiques[modifica]

L'Indexcat agrupa les 15 principals empreses catalanes amb l'objectiu de mesurar el comportament de les empreses més rellevants del mercat de valors amb seu social a Catalunya.

Aquests 15 valors corresponen a les empreses admeses a cotització en la Borsa de Barcelona de major capitalització borsària ajustada per capital flotant, el que realment està en circulació.

L'1 de gener del 2001 és la data escollida per Borsa de Barcelona com a punt de partida de l'índex.

Segons el gabinet d'estudis de Borsa de Barcelona, la rendibilitat de l'índex BCN Indexcat és del 142,92% en el període 2001-2006. Només el 2006, la rendibilitat del nou índex va ser del 41,55%. Més recentment, el 2019 va créixer un 21,5%.[3]

La revisió dels valors que integren l'índex BCN Indexcat i les seves ponderacions respectives es realitza cada sis mesos, coincidint amb els semestres naturals i amb la revisió de la majoria d'índexs del mercat de valors.

Empreses participants[modifica]

Composició de l'índex en data 18 de desembre de 2020.[4]

Empresa Sector Símbol
Cellnex Telecomunicacions CLNX
Caixabank Banca CABK
Grifols Farmacèutica GRF
Naturgy Energia NTGY
Inmobiliaria Colonial Inmobilària COL
Fluidra Construcció FDR
Catalana Occident Assegurances GCO
Banc Sabadell Banca SAB
Laboratoris Almirall Farmacèutica ALM
Applus+ Indústria APPS
EDreams Turisme EDR
Miquel i Costas Paperer MCM
Audax Renovables Energia ADX
Ercros Química ECR
Oryzon Genomics Biotecnologia ORY

Anteriorment havien format part de l'Indexcat: Agbar, La Seda de Barcelona, Service Point Solutions, Vueling i Criteria CaixaCorp. El 19 de desembre de 2014 entra Applus+ per substituir DAMM.

Referències[modifica]