Joan Capdevila i Nogués

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoan Capdevila i Nogués
Biografia
Naixement30 octubre 1921 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort4 abril 2012 Modifica el valor a Wikidata (90 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballCinema i fotografia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócineasta Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Localització dels arxius
Família
PareJoan Capdevila i Duran Modifica el valor a Wikidata

Lloc webjoancapdevilanogues.cat Modifica el valor a Wikidata

Joan Capdevila i Nogués (Barcelona, 30 d'octubre de 1921 - Barcelona, 4 d'abril de 2012) va ser un cineasta amateur català.[1][2] Nascut a Barcelona, als dos anys la seva família es va mudar a Premià de Mar (el Maresme). Després de la guerra civil va treballar a la Companyia Transmediterrània. Va ser destinat a la Mútua Naviera on va entrar en contacte amb diversos metges de qui, més endavant, faria pel·lícules sobre les seves intervencions quirúrgiques. Més endavant, va treballar per a Gallina Blanca, on va fer nombrosos documentals sobre les activitats de l'empresa. També va formar part del Centre Excursionista de Catalunya, de l'Associació Fotogràfica de Catalunya i de l'Orfeó Català.[2][3] Va treballar amb 8mm i amb 16mm, i va realitzar gran quantitat de produccions industrials, artístiques, històriques, esportives i de viatges.[4] Hi ha més de 170 produccions de Joan Capdevila i Nogués conservades a la Filmoteca de Catalunya i als arxius de Televisió de Catalunya.[2]

Referències[modifica]

  1. «Joan Capdevila i Nogués». Diccionari enciclopèdic del cinema a Catalunya. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. 2,0 2,1 2,2 «Presentació del documental ‘La Patum de Berga’». Ajuntament de Berga. Arxivat de l'original el 2020-07-04. [Consulta: 4 juliol 2020].
  3. Riambau, 1995.
  4. «Joan Capdevila Nogués Foundation: Films by Catalan filmmaker Joan Capdevila Nogués». European Film Gateway. [Consulta: 4 juliol 2020].(anglès)

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]