Jocs Olímpics de la Joventut

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Els Jocs Olímpics de la Joventut (JOJ, en anglès Youth Olympic Games o YOG) són uns Jocs esportius quadriennals promoguts pel Comitè Olímpic Internacional (COI) i en el qual participen atletes de tot el món d'entre 14 i 18 anys.[1] La seva celebració va ser proposada l'any 2001 pel president del COI Jacques Rogge i aprovada el 5 de juliol de 2007 en el transcurs de la 119 Sessió del COI a la Ciutat de Guatemala.[2][3] Existiran dues versions dels JOJ, una d'estiu i un altre d'hivern, que se celebraran alternativament a partir de 2010 i 2012, respectivament.

Jocs Olímpics d'estiu de la Joventut[modifica]

Els JOJ d'estiu tindran una duració d'almenys dotze dies i se celebraran de forma quadriennal a partir de l'any 2010. El seu programa esportiu inclourà els mateixos esports i disciplines que reflecteixi el programa dels Jocs Olímpics d'estiu immediatament posteriors, així com altres disciplines esportives específicament dirigides a joves i que podran ser incloses a proposta de les federacions esportives internacionals. El COI estima que els JOJ convoquin a 3.200 atletes i 800 àrbitres.

Seus[modifica]

Edició Any Lloc
I detalls 2010 Singapur, Singapur Singapur
II detalls 2014 Nanquín, República Popular de la Xina Xina
III detalls 2018 Buenos Aires, Argentina Argentina

Jocs Olímpics d'hivern de la Joventut[modifica]

Els JOJ d'hivern se celebraran de forma quadriennal a partir de l'any 2012. El seu programa esportiu inclourà els mateixos esports i disciplines que reflecteixi el programa dels Jocs Olímpics d'hivern immediatament posteriors, així com altres disciplines esportives específicament dirigides a joves i que podran ser incloses a proposta de les federacions esportives internacionals.

Seus[modifica]

Edició Any Lloc
I detalls 2012 Innsbruck, Àustria Àustria
II detalls 2016 Lillehammer, Noruega Noruega
III detalls 2020 Lausana, Suïssa[4]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Jocs Olímpics de la Joventut