Jofre II d'Acaia

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Jofre II d'Acaia (també anomenat Geoffroi de Villehardouin) (1195-1246) fou Príncep d'Acaia.

Llinatge[modifica | modifica el codi]

Era el primer fill de Jofre I d'Acaia (Geoffroi de Villehardouin).

Principat d'Acaia[modifica | modifica el codi]

Fou reconegut com a Príncep d'Acaia per l'emperador de Constantinoble Pere II de Courtenay. El 1217 es casà amb Agnes de Courtenay, filla de l'emperador Pere II de Courtenay i de Iolanda de Flandes.

Seguint la política iniciada pel seu pare Jofre I d'Acaia, s'enfrontpa als capellans catòlics restringint les seues activitats i finances, raó per la qual fou excomunicat. Però més tard, i degut a les dificultats que travessava l'Imperi Llatí de Constantinoble, l'excomunió li fou llevada. Amb els impostos sostrets a l'església es construí un castell a Elis, el castell de Chlomoutsi. A més, es guanyà el suport dels capellans ortodoxos a qui excloí de qualsevol tipus de taxació. El juliol del 1237 entregà un hospital situat a Andravida a l'Orde Teutònic.

L'Imperi Llatí de Constantinoble[modifica | modifica el codi]

Aconseguí reunir un poderós exèrcit i una potent flota, gràcies a la qual pogué salvar Constantinoble quan John III Ducas Vatatzes inicià el Setge de Constantinoble el 1236. Jofre II d'Acaia, amb 100 cavallers, 800 arquers i 6 naus, aconseguí d'aixecar el setge i a més entregà a l'Imperi Llatí de Constantinoble 22.000 hyperpyron. En reconeixement pels seus serveis, fou recompensat per l'emperador amb el domini del mar egeu, Evoia i alguns feus a Sterea Hellas.

Títols i successors[modifica | modifica el codi]

Jofre II d'Acaia morí el 1246 i fou enterrat a la seva ciutat capital, Andravida, a l'església del monestir de Sant Jaume.

Jofre II d'Acaia
Naixement: 1195 Mort: 1246
Títols
Precedit per:
Jofre I d'Acaia
(pare)
Príncep d'Acaia
(Llista de prínceps d'Acaia)
(12281246)
Succeït per:
Guillem II d'Acaia
(germà)