La Nau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre el diari català. Si cerqueu l'edifici de la Universitat de València, vegeu «la Nau (Universitat de València)».
Infotaula de publicacions periòdiquesLa Nau
Tipusperiòdic Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1r octubre 1927 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalització21 gener 1933 Modifica el valor a Wikidata
Lloc de publicacióBarcelona Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

La Nau fou una publicació en català, fundada i dirigida per Macià Mallol i Bosch i Antoni Rovira i Virgili l'1 d'octubre de 1927. Es transformà en diari de matí el 2 d'octubre de 1929, ja que inicialment sortia a les vesprades. Políticament es declarava liberal i democràtic, però la seva pretensió era informar el gran públic. L'octubre de 1928 va treure un número d'homenatge a Pompeu Fabra i Poch i a la seva tasca normalitzadora de la llengua.

Entre els seus redactors i col·laboradors hi destacaren Joan Carandell i Marimon, Josep Maria Massip i Izabal, Ambrosi Carrion i Juan, Manuel Brunet i Solà, Domènec Guansé i Salesas, Felip Graugés i Camprodon, Armand Obiols i Manuel Valldeperes i Jaquetot.

Va tenir un suplement esportiu anomenat La Nau dels Esports.

Tot i el gran prestigi en el món intel·lectual dels seus directors i dels col·laboradors, no va arrelar entre el gran públic. Es va deixar de publicar el 21 de gener de 1933.

Fonts[modifica]