Lliga d'Amistat Americana-Israeliana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLliga d'Amistat Americana-Israeliana
(en) America Israel Friendship League Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusEntitat
Camp de treballLobby
Forma jurídicaassociació 501(c)(3) Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1971
FundadorHubert Humphrey, Henry M. Jackson, Nelson Rockefeller, Herbert Tenzer i Asa Philip Randolph Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Indicador econòmic
Ingressos totals1.365.062 $ (2017) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webaifl.org Modifica el valor a Wikidata
Edifici a Nova York, seu de la Lliga d'Amistat Americana Israeliana.

La Lliga d'Amistat Americana Israeliana (en anglès: America Israel Friendship League) (AIFL) és una organització sense ànim de lucre americana-israeliana, dedicada a enfortir els llaços entre els ciutadans nord-americans i els israelians, sobre la base d'uns valors democràtics compartits.

L'AIFL organitza viatges per portar a ciutadans nord-americans de qualsevol creença o religió a Israel i també organitza viatges per a ciutadans israelians de qualsevol fe o creença (jueus, cristians i musulmans) cap als Estats Units.

L'organització va ser fundada en 1971 pel vicepresident Hubert Humphrey, els senadors estatunidencs "Scoop" Jackson i Nelson Rockefeller, el congressista nord-americà Herbert Tenzer i A. Philip Randolph, un dels líders del moviment pels drets civils en els Estats Units.

L'AIFL organitza viatges per a grups de persones que prèviament han estat convidades a viatjar a Israel, amb la finalitat de promoure les relacions comercials, tecnològiques, humanes i personals entre les dues nacions, els Estats Units d'Amèrica i l'Estat d'Israel. L'oficina nacional de l'AIFL en els Estats Units, es troba en la ciutat de Nova York i la seva oficina a Israel està en la ciutat de Tel Aviv.

L'AIFL té 3 capítols que es troben a Tucson, Arizona, San Francisco, Califòrnia i a Salt Lake City, Utah. Els líders de l'AIFL van fer sonar la campana d'obertura de la Borsa de Nova York, quan aquesta entitat celebrava el seu cinquè Dia d'Israel,[1] un esdeveniment anual organitzat per l'AIFL.[2]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]