Llista de monuments de la Catalunya Central

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Mapa de tots els punts
OSM
Descarrega format KML

Llista de monuments de la Catalunya Central inclosos en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català per l'àmbit territorial de les Comarques Centrals, o Catalunya Central. Inclou els inscrits en el Registre de Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN) amb una classificació arquitectònica, els Béns Culturals d'Interès Local (BCIL) immobles i la resta de béns arquitectònics integrants del patrimoni cultural català.

L'any 2009, les Comarques Centrals tenia 325 béns culturals d'interès nacional, entre ells 311 monuments històrics i 9 conjunts històrics a més de les zones arqueològiques i paleontològiques.[1]

BerguedàSolsonèsOsonaBagesAnoiaMapa de la Catalunya Central

Les llistes estan dividides per comarques, desglossades en llistes municipals en els casos més estesos. S'inclou la comarca de l'Anoia que per llei del 14 de juliol del 2010 passarà en part al nou àmbit territorial del Penedès, pendent de constituir i delimitar.


Referències[modifica]

  1. «Anuari estadístic de Catalunya: Béns culturals d'interès nacional». Institut d'Estadística de Catalunya, 28-06-2011. [Consulta: 28 març 2012].