Llista de monuments de l'Àmbit Metropolità de Barcelona

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Mapa de tots els punts
OSM
Descarrega format KML

Llista de monuments de l'Àmbit Metropolità de Barcelona inclosos en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català per l'àmbit funcional territorial Metropolità. Inclou els inscrits en el Registre de Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN) amb una classificació arquitectònica, els Béns Culturals d'Interès Local (BCIL) immobles i la resta de béns arquitectònics integrants del patrimoni cultural català.

L'any 2009, l'àmbit Metropolità tenia 376 béns culturals d'interès nacional, entre ells 348 monuments històrics, 9 conjunts històrics, 2 llocs històrics i 1 jardí històric, a més de les zones arqueològiques i paleontològiques.[1]

Diverses obres modernistes estan declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en dos conjunts:

Està protegit com a jardí històric el Parc de la Ciutadella i com a llocs històrics el Fossar de les Moreres i zones de la vila de Sitges.

Vallès OrientalMaresmeVallès OccidentalBaix LlobregatAlt PenedèsGarrafBarcelonèsMapa clicable de les comarques de l'Àmbit Metropolità de Barcelona

Les llistes estan dividides per comarques, desglossades en llistes municipals en els casos més estesos i per districtes o barris en els casos de Barcelona i Mataró. S'inclouen les comarques de l'Alt Penedès i Garraf que per llei del 14 de juliol del 2010 passaran al nou àmbit territorial del Penedès, pendent de constituir.

Referències[modifica]

  1. «Anuari estadístic de Catalunya: Béns culturals d'interès nacional». Institut d'Estadística de Catalunya, 28-06-2011. [Consulta: 28 març 2012].