Vés al contingut

Llista de races de Star Trek

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Star Trek és una franquícia de ciència ficció que va començar amb el llançament de Gene Roddenberry de la sèrie de televisió original de Star Trek el 1966. El seu èxit va donar lloc a nombroses pel·lícules, novel·les, còmics i sèries derivades. Un dels motius principals de la franquícia és la trobada amb diverses races alienígenes per tota la galàxia. Aquestes races alienígenes de ficció s'enumeren aquí.

Les races notables de Star Trek inclouen Vulcanians, Klíngons,[1] i Borgs.[1] Alguns aspectes d'aquestes races de ficció es van popularitzar a través de la cultura pop nord-americana, com la salutació vulcaniana i la frase Borg, "La resistència és fútil".

Les races de Star Trek han aparegut a la revista Time, que descriu com són essencials per a la narrativa de la franquícia.

Races destacades

[modifica]

Borgs

[modifica]

Els borgs són una pseudo-espècie de l'univers fictici de Star Trek.[2] A part de ser els enemics de la pel·lícula First Contact també tenen un paper important com a antagonistes a La nova generació i a Voyager.

Klíngons

[modifica]

Els klíngons[3] (tlhIngan en la seva llengua), són una espècie humanoide guerrera de l'univers fictici de Star Trek. Jugant un paper d'antagonistes a la sèrie original de la dècada de 1960, els klíngon es tornen uns poderosos aliats en les posteriors sèries, exceptuant l'última Enterprise, ja que els seus successos ocorren en un temps anterior.

Vulcanians

[modifica]

Els vulcanians són una espècie humanoide pertanyent a l'univers fictici de Star Trek,[4] originaris del planeta Vulcà (situat a 16,5 anys llum de la Terra) i coneguts pel seu estil de vida fundat en la raó i la lògica. A primera vista, es distingeixen físicament de l'espècie humana per la forma punxeguda de llurs orelles i celles.

Referències

[modifica]
  1. 1,0 1,1 Alex Fitzpatrick (July 21, 2016). «Why Aliens Are So Important to 'Star Trek'». Time. 
  2. Web oficial - Borg Arxivat 2010-06-27 a Wayback Machine.(anglès)
  3. «klíngon». Cercaterm. TERMCAT, Centre de Terminologia. [Consulta: 19 abril 2024].
  4. Web oficial, llibreria Star Trek - Vulcanians Arxivat 2009-09-25 a Wayback Machine.(anglès)