Love, Simon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLove, Simon
Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióGreg Berlanti Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióWyck Godfrey i Marty Bowen Modifica el valor a Wikidata
GuióElizabeth Berger (en) Tradueix i Isaac Aptaker (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MúsicaRob Simonsen Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJohn Guleserian Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeHarry Jierjian (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
VestuariEric Daman Modifica el valor a Wikidata
Productora20th Century Studios, Temple Hill Entertainment i TSG Entertainment Modifica el valor a Wikidata
Distribuïdor20th Century Studios i Fórum Hungary Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena16 març 2018 Modifica el valor a Wikidata
Durada110 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeAtlanta Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2,39:1 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost17.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enSimon vs. the Homo Sapiens Agenda
Gènerecomèdia, drama, cinema romàntic i cinema LGBT Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAPG-13 Modifica el valor a Wikidata
Temasortida de l'armari Modifica el valor a Wikidata
Representa l'entitatLGBT protagonist (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióAtlanta Modifica el valor a Wikidata

Lloc webfoxmovies.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt5164432 Filmaffinity: 710455 Allocine: 250073 Rottentomatoes: m/love_simon Letterboxd: love-simon Mojo: untitledgregberlantifilm Allmovie: v686898 TCM: 2134820 Metacritic: movie/love-simon TMDB.org: 449176
Facebook: LoveSimonMovie Twitter (X): lovesimonmovie Instagram: lovesimonmovie Modifica el valor a Wikidata

Love, Victor (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Love, Simon (traduïda al català: Amb amor, Simon) és una pel·lícula estatunidenca de l'any 2019,[1] produïda per 20th Century Fox, dirigida per Greg Berlanti i escrita per Isaac Aptakar i Elizabeth Berger. A més, aquesta cinta està basada en el llibre Simon vs. the Homo Sapiens Agenda,[2] escrit l'any 2015 per Becky Albertalli. D'altra banda, aquest és un film juvenil de gènere romàntic i comèdia dramàtica.

Va destacar molt per ser la primera pel·lícula produïda per un dels grans estudis en tractar un amor adolescent homosexual.[3]

Repartiment[4][modifica]

Argument[modifica]

En Simon Spier és un estudiant de secundària homosexual que viu a Atlanta i que encara no ha revelat la seva homosexualitat. Té una família bona i amorosa, els seus pares l'Emily i en Jack i la seva germana, la Nora, i tres millors amics: en Nick i la Leah, que són amics de tota la vida, i l'Abby, acabada d'arribar de Washington D.C.. Un dia, la Leah informa a en Simon de la confessió en línia d'un estudiant gai anònim, conegut simplement pel pseudònim “Blue”. En Simon hi inicia una conversa fent servir l'àlies “Jacques”. Els dos s'intercanvien detalls personals, i acaben formant una amistat. Tot i el secretisme, els missatges són descoberts per accident per un altre estudiant, en Martin, que està enamorat de l'Abby i fa xantatge a en Simon amb les fotos dels correus, perquè l'ajudi a aconseguir l'amor de l'Abby.

En Simon comença a sospitar que en Bram, un company seu, és en "Blue", i a la festa de Halloween, intenta apropar-s'hi, tot per acabant veure'l besant una noia. En Nick confessa a en Simon els seus sentiments per l'Abby. En recordar el xantatge d'en Martin, Simon li esmenta que l'Abby té un universitari com a parella. La Leah i en Simon tornen a casa, ella li parla vagament de com sent com si fos el seu destí estar enamorada d'algú molt intensament, i en Simon creu que es refereix al seu amic, en Nick.

Més tard, en Simon es troba amb l'Abby i en Martin en un restaurant, ja que en Simon ha demanat que practiquin els seus guions per al musical imminent. Aquí, en Simon coneix un noi anomenat Lyle, del qual sospita ésser "Blue", a la vegada, en Martin i l'Abby es fan amics. Aquesta nit, en Simon surt de l'armari i se sent reafirmat quan l'Abby hi reacciona positivament. En un partit de futbol americà, es troba amb en Lyle i intenta convidar-lo per sortir. Tot i així, en Simon descobreix que a en Lyle li agrada l'Abby. i, molest, recomana a en Martin que faci alguna cosa gran per a cridar la seva atenció. Durant l'himne nacional, en Martin, vestit de la mascota de l'escola, agafa el micròfon i declara el seu amor per l'Abby davant de tot el públic, però ella respon que l'amor que ell sent no és recíproc.

La Nit de Nadal, en Martin puja les fotos al fòrum en línia de l'escola, tot revelant la identitat d'en Simon. La Nora denuncia les fotos i aconsegueix que siguin esborrades, però no abans que tot l'institut les hagi vistes. En Simon, desconsolat, ignora les trucades i missatges dels seus amics. El matí del Dia de Nadal, en Simon surt de l'armari davant els seus pares, que queden sorpresos, però li donen suport. En "Blue" talla el contacte amb en Simon i esborra el seu correu electrònic. Després de Nadal, en Nick i l'Abby s'assabenten que en Simon la manipulava perquè quedés amb en Martin, i s'enfaden amb ell per les seves mentides. Leah confessa que estava enamorada d'en Simon, no d'en Nick, i està molesta perquè li ho va dir abans a l'Abby, que era gai. A l'escola, en Simon intenta determinar la identitat d'en "Blue", però sense èxit. A la cafeteria, en Simon i un altre estudiant gai, l'Ethan, són humiliats públicament. Els dos discuteixen les dificultats entorn de ser gai.

Després que els seus pares el consolin, en Simon demana disculpes a la Leah, i admet que està enamorat d'en "Blue". Ella l'ajuda a millorar la seva relació amb en Nick i l'Abby. En Simon publica una confessió en la qual cerca en "Blue" i li demana que reveli la seva identitat. A la desfilada d'hivern, en Bram s'asseu amb en Simon i li revela que en "Blue" era ell i assegurant-li que el petó amb la noia de la festa de Halloween va ser fruit de la seva embriaguesa. Els dos es besen, davant de crits d'ovació dels seus amics i de la resta de l'institut.

La vida d'en Simon torna a la normalitat i comença una relació amb en Bram. A més, en el blog de l'institut comencen a aparèixer confessions signades d'altres estudiants amb secrets, inspirats pel coratge d'en Simon. La pel·lícula acaba amb en Simon abandonant la rutina diària, instant a tothom de ser feliços.

Personatges[modifica]

Simon Spier (Nick Robinson): Simon és un noi gai de setze anys que encara no ha sortit de l'armari.[5] Parla amb el pseudònim Jaques amb en Blue, un company gai de l'escola. No és popular a l'institut, però té un grup d'amics. És divertit i tranquil, tot i que a vegades és una mica dramàtic, ja que és molt apassionat. Més endavant demostra el seu caràcter valent quan revela que és homosexual.

Blue (Keiynan Lonsdale, Miles Heizer i Joey Pollari): Blue és el pseudònim d'un noi gai de la mateixa escola que en Simon. Ell va confessar que era gai, per primer cop, anònimament en una pàgina web del curs. Més endavant, Simon el contacta per E-mail i s'envien correus l'un a l'altre sense saber qui són. Blue, és un noi a qui li agrada molt escriure i hi té talent. Simon sospita que Blue és el Cal Price, el Bram Greenfield, el Lyle i el Martin Addison.

Leah Bruke (Katherine Langford): Leah és una noia musculosa de disset anys, de cabells castanys i ulls blaus, insegura i reservada, a la vegada que és intel·ligent, simpàtica, divertida i treballadora.. És la millor amiga de Simon i Nick.

Abby Susso (Alexandra Shipp): Abby és una noia de disset anys afroamericana amb els ulls marrons i els cabells afro castanys, originària de Washington D.C.. É extravertida, simpàtica, divertida i dolça amb tothom, motiu pel qual es fa de seguida amiga íntima d'en Simon i els seus companys.

Nick Eisner (Jorge Lendeborg Jr.): Nick és un noi de 17 anys que juga a futbol amb en Bram i en Garret. D'ascendència africana, té la pell negra, cabells castanys i ulls marrons. És amic d'en Simon i la Leah des de sempre. És simpàtic, innocent, rialler i extravertit i està enamorat de l'Abby Susso.

Martin Addison (Logan Miller): Martin és un noi de disset anys que va a classe amb en Simon. Pel que fa a la seva personalitat, Martin és un noi una mica estrany, i és conegut com el pallasso de la classe. No obstant això, és noi alegre i simpàtic. Tot i que és divertit no cau bé a en Simon i els seus amics. Aquest té un gran amor platònic en l'Abby Susso, però ella no li fa cas. El personatge d'en Martin és molt important a la història, ja que és ell qui descobreix els correus entre el Simon i el Blue i els utilitza per fer xantatge al Simon, per aconseguir que l'apropi a l'Abby.

Jack Spier (Josh Duhamel): Jack és el pare d'en Simon. Simon el defineix com el "típic" quarterback guapo, que es va casar amb la noia llesta i guapa de la classe, l'Emily Spier. Pel que fa a la seva personalitat, és un home divertit, sensible, i optimista que es preocupa pels seus fills. Per la seva edat, a vegades fa bromes de mal gust de manera inconscient, cosa de la qual se n'adona quan el seu fill surt de l'armari.[6][7]

Emily Spier (Jennifer Garner): Emily és la mare d'en Simon. Té els ulls marrons i els cabells castanys. És una mare comprensiva, amable i que dona suport als seus fills en tot el que fan. És psicòloga, per això quan en Simon surt de l'armari troba les paraules perfectes per explicar-li que és normal i que clarament segueix sent la mateixa persona i el segueixen estimant.[7]

Nora Spier (Talitha Bateman): Nora és la germana petita d'en Simon. Té catorze anys. És una noia rossa, cabells curts i ulls marrons. És una noia alegre, simpàtica, entusiasta, encara que a vegades acaba embolicada en algun enfrontament.[7]

Bram Greenfield (Keiynan Lonsdale): Bram és un noi afroamericà de disset anys que seu a la taula del menjador amb en Simon, ja que és amic d'en Nick Eisner i en Garret perquè hi juga a futbol. És tímid, però divertit, amable i afectuós. (Espòiler) Al final de la pel·lícula es descobreix que és en Blue.

Lyle (Joey Pollari): Lyle és un company de classe d'en Simon i un treballador de la «Casa dels gofres», lloc on van Simon, Abby i Martin a assajar l'obra de teatre. Mentre estan demanant el menjar, Simon es pensa que Lyle està lligant amb ell i que podria ser Blue.

Cal Price (Miles Heizer): És un noi de setze anys, company d'en Simon a l'obra de teatre. És molt simpàtic amb en Simon i per un moment determinat de la pel·lícula es pensa que podria ser en Blue.

Ethan (Clark Moore): És un noi de disset anys moreno de pell i de cabells. Porta ulleres i sempre mira d'anar ben vestit. És l'únic en tot l'institut que és obertament homosexual. Quan descobreix que el Simon és gai, l'Ethan hi parla per ajudar-lo.

Garrett (Drew Starkey): És un noi de disset anys que seu a la taula del menjador amb en Simon, ja que és amic d'en Nick Eisner i d'en Bram Greenfield, perquè hi juga a futbol.

Taylor Metternich (Mackenzie Lintz): És una noia de disset anys que és companya d'en Simon a l'obra de teatre.

Sra. Albright (Natasha Rothwell): És una dona d'uns quaranta anys que dirigeix l'obra de teatre de l'escola. És qui atura l'assetjament homòfob a la cafeteria.

Sr. Worth (Tony Hale): És el subdirector de l'escola d'en Simon, amb qui s'identifica molt.

Banda sonora[modifica]

La banda sonora de la pel·lícula inclou música de Troye Sivan, Bleachers, Amy Shark, Brenton Wood, The 1975, Normani Kordei i Khalid, entre d'altres.

Tràiler[modifica]

Cançó Autor
1 The Oogum Boogum Song Brenton Wood
2 The Spier House Rob Simonsen*
3 Rollercoaster Bleachers
4 Love Me The 1975
5 Heaven Warrant
6 Waterloo Sunset (Stereo Mix) The Kinks
7 Simon and Blue Rob Simonsen*
8 The Ballad of Mona Lisa Panic! at the disco
9 Creekwood High Rob Simonsen*
10 Gonna Get Some Air Rob Simonsen*
11 Diamond Monakr
12 Love Lies Khalid, Normani
13 Nobody Speak (feat. Run the Jewels) DJ Shadow
14 Feel It Still Portugal The Man
15 NO Meghan Trainor
16 Never Fall In Love Jack Antonoff,
17 As Long As You Love Me (feat. Big Sean) Justin Bieber
18 Out The Speakers (feat. Rich Kidz) A-Trak, Milo & Otis
19 Add It Up Violent Femmes
20 Monster Mash Bobby “boris” Pickett & The Crypt-Kickers
21 Skin In Julia Michaels (compositora) Amy Shark (interpret)
22 Coming out Straight Rob Simonsen*
23 I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) Whitney Houston
24 New Message Rob Simonsen*
25 Someday at Christmas The Jackson 5
26 Abbey Deserves a Superhero Rob Simonsen*
27 Strawberries & Cigarettes Troye Sivan
28 Car Confessions Rob Simonsen*
29 Vacation in the Middle of Nowhere Rob Simonsen*
30 Homecoming Rob Simonsen*
31 Doves Rob Simonsen*
32 Promise Me You Won't Disappear Rob Simonsen*
33 Something I Want to Tell You Rob Simonsen*
34 You Get to Breath Now Rob Simonsen*
35 I Shouldn't Have Missed It Rob Simonsen*
36 Shine A Light Banners
37 Change is Exhausting Rob Simonsen*
38 Love, Simon Rob Simonsen*
39 Tell Me About Blue Rob Simonsen*
40 Wings Hearts
41 You Know Where to Find Me Rob Simonsen*
42 Aftermath Rob Simonsen*
43 Wild Heart Bleachers
44 Alfie’s Song (Not So Typical Love Song) Bleachers
45 Beautiful Life Raphael Lake
46 Keeping a Secret Bleachers
47 Came 2 Party Chuck Preston
48 What Is Love Dee Dee Halligan & Junior Torello (compositor) University of Michigan Marching Band (interpret)
49 Who Let the Dogs Out Anslem Douglas
50 Cabaret: Act 1: Willkommen John Kander i Fred Ebb
51 Bad Romance Lady Gaga (compositora/original) University of Michigan Marching Band (interpret)
52 The Star Spangled Banner Francis Scott Key
53 Super Freak Rick James

[8]
Rob Simonsen*: Rob és el compositor de la banda sonora d'aquesta pel·lícula.[9]

Crítiques[modifica]

Love, Simon va tenir bones crítiques per ser la primera història d'amor gai que feia 20th Century-Fox. La pel·lícula va rebre a Rotten Tomatoes un 92% d'aprovació sobre la base de 219 crítics i un 88% d'aprovació del públic, 7.359 persones. A Metacritic va rebre un 72% d'aprovació per part de 38 crítics i un 81% per part dels usuaris (277 persones). També a The Guardian, Deadline Hollywood, Screen Rant i a GamesRadar va obtenir quatre estrelles de cinc. Per últim, els usuaris d'IDMB la van valorar amb un 8,1 sobre 10.[10][11][12]

Premis[modifica]

PREMI DATA CATEGORIA NOMINATS RESULTAT
Black Reel Awards 9/10/2019 Millor cançó original o adaptada Khalid i Normani per la cançó “Love Lies” Nominat
CinEuphoria Awards 2019 Millor actriu de repartiment Jennifer Garner (Emily Spier) Nominat
GALECA: The Society of LGBTQ Entretainment Critics 28/03/2019 Pel·lícula LGBTQ de l'any Love, Simon Nominat
Georgia Film Critics Association (GAFCA) 2019 Excel·lència en el cinema de Georgia Love, Simon Nominat
GLAAD Media Awards 28/03/2019 Millor pel·lícula Love, Simon Guanyat
Golden Trailer Awards 31/05/2018 Millor campanya de teaser 20th Century Fox i Works ADV per "Love, Simon LA billboard" (LA cartellera) Guanyat
Millor tràiler de romanç 20th Century Fox i Transit per "Courage" Nominat
Millor romanç en televisió 20th Century Fox i Aspect per "Digital Heart" Nominat
Millor cartellera 20th Century Fox i Works ADV per "Love, Simon Love Letter Wildposts" Nominat
Guild of Music Supervisors Awards 2019 Millor música per pel·lícules amb pressupost més baix de 25 dollars Season Kent Nominat
International Online Cinema Awards (INOCA) 2018 Millor pel·lícula Love, Simon Nominat
Millor actor Nick Robinson (Simon Spier) Nominat
Millor adaptació Elizabeth Berger

Isaac Aptaker

Nominat
Millor cançó original Jack Antonoff, Ilsey Juber i Harry Styles per "Alfie's Song (Not So Typical Love Song)" Nominat
Millor càsting Love, Simon Nominat
Kansas City Film Critics Circle Awards 2018 Millor film LGTB Love, Simon Nominat
Legionnaires of Laughter Legacy Awards 2018 Millor comèdia escrita - pel·lícula Elizabeth Berger

Isaac Aptaker

Becky Albertalli

Nominat
MTV Movie + TV Awards 18/06/2018 Millor petó Nick Robinson (Simon Spier)

Keiynan Lonsdale (Blue)

Guanyat
Online Film & Television Association 2019 Millor funció d'avanç Nick Robinson (Simon Spier) Nominat
People's Choice Awards, USA 11/10/2018 Pel·lícula de comèdia preferida Love, Simon Nominat
Personatge masculí preferit en una pel·lícula Nick Robinson (Simon Spier) Nominat
Personatge preferit en una pel·lícula Nick Robinson (Simon Spier) Nominat
Satellite Awards 17/02/2019 Millor actor en una pel·lícula de comèdia o musical Nick Robinson (Simon Spier) Nominat
Millor cançó original Troye Sivan per "Strawberries & Cigarettes" Nominat
Schwule Filmwoche Freiburg 2018 Pel·lícula preferida de l'audiència Greg Berlanti (Love, Simon) Nominat
Teen Choice Awards 12/08/2018 Pel·lícula preferida de comèdia Love, Simon Guanyat
Estrella revelació Nick Robinson (Simon Spier) Guanyat
Parella preferida d'una pel·lícula Nick Robinson (Simon Spier)

Keiynan Lonsdale (Blue)

Nominat
Festival Internacional de Cinema de Valladolid 2018 Millor llargmetratge Greg Berlanti (Love, Simon) Guanyat

Referències[modifica]

  1. Ribe, Queralt. «Llibre Love, Simon». [Consulta: 28 març 2022].
  2. Albertalli, Becky; Lang. «Simon vs. The Homo Sapiens Agenda». [Consulta: 26 març 2021].
  3. «'Love, Simon': Your first look at 2018's major studio gay teen romance» (en anglès). Arxivat de l'original el 2018-07-10. [Consulta: 5 novembre 2019].
  4. SensaCine. «Reparto de Con amor, Simon : Equipo Técnico, Producción y Distribución». [Consulta: 5 novembre 2019].
  5. Error en el títol o la url.«».
  6. «Love, Simon | "I Wouldn't Change Anything About You" Clip | 20th Century FOX». [Consulta: 4 novembre 2019].
  7. 7,0 7,1 7,2 «Love, Simon | "I'm Just Like You" Clip | 20th Century FOX». [Consulta: 4 novembre 2019].
  8. «Music from Love, Simon» (en anglès americà). [Consulta: 3 novembre 2019].
  9. «WORK» (en anglès). Arxivat de l'original el 2019-11-04. [Consulta: 4 novembre 2019].
  10. «Love, Simon (2018)» (en anglès). [Consulta: 3 novembre 2019].
  11. «Love, Simon». [Consulta: 3 novembre 2019].
  12. D'Alessandro, Anthony; D'Alessandro, Anthony. «‘Black Panther’ Poised For $460M+ Profit; Faith-Based ‘I Can Only Imagine’ Surprises With $15M+» (en anglès), 17-03-2018. [Consulta: 3 novembre 2019].

Enllaços externs[modifica]