Lphant

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Lphant
Modifica el valor a Wikidata
Tipusclient de Bittorrent Modifica el valor a Wikidata
Versió estable
3.51 Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
Sistema operatiuMicrosoft Windows Modifica el valor a Wikidata
Escrit enC# Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc websourceforge.net… (anglès) Modifica el valor a Wikidata

Lphant fou un programa P2P que aprofitava la xarxa eDonkey de l'eMule per a connectar-se als servidors i alhora podia connectar-se a la xarxa de BitTorrent.[1][2] El sistema és com el de qualsevol P2P, tot i que incorpora una gestió de descàrregues en Torrent i és més eficient que la majoria de P2P. A més, també utilitza el sistema Kad, paregut a l'eDonkey però que en compte d'utilitzar un servidor gran per a connectar usuaris entre si, cada usuari és un microservidor.

Lphant 4[modifica]

El 2009 Discordia Ltd. s'apropià per la força de la pàgina web de Lphant mitjançant tàctiques legals. Ja havia aplicat el mateix sistema amb la pàgina de Shareaza el 2008.[3]

Discordia Ltd. és un grup creat amb la intenció de combatre la pirateria, atacant els mitjans P2P.[4] Amb Lphant s'han apoderat de la pàgina, però no del programari, amb la intenció d'eliminar-lo amb el següent sistema: La publicitat del software Lphant recomana a l'usuari que visiti la pàgina web i actualitzi a la nova versió 4.[5][6] L'usuari visita la pàgina oficial de Lphant, propietat de Discordia i descarrega un programa que en instal·lar-se suprimeix la versió anterior. Aquest programa és una disfressa i no és compatible amb les xarxes eDonkey ni Torrent. Aleshores, l'usuari descobreix que ha perdut el client P2P de Lphant i la pàgina per descarregar la versió anterior (v 3.51) ja no existeix.

Referències[modifica]

  1. «Supported operating systems on the original home page». Arxivat de l'original el de febrer 3, 2008. [Consulta: de novembre 23, 2016].
  2. «Lphant description». Chip Magazine. Arxivat de l'original el 2009-04-08. [Consulta: 9 abril 2009].
  3. «emulate lphant feature». Sourceforge/ScarAngel. [Consulta: 10 abril 2009]. "Most other clients in the eD2k network prefere sharing with clients of their own kind."
  4. «Software Company Discordia Ltd from Cyprus». software-companies-list.com. Arxivat de l'original el 2012-09-10. [Consulta: 23 novembre 2016].
  5. «Discordia Takes Over ‘Lphant’ P2P Domain». FileShareFreak. Arxivat de l'original el 2009-03-06. [Consulta: 23 novembre 2016]."it connects neither to BitTorrent nor to eDonkey/Kad but to its own, centralized and filtered network"
  6. «Lphant under the Control of Record Labels». p2pon."we wouldn't recommend since it doesn't connect either to BitTorrent or to eDonkey/Kad. Instead, it connects to a centralized network of its own which again means that only a limited file types are allowed, video files can only be 15 minute-long"

Enllaços externs[modifica]