Madagascar (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMadagascar
Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióEric Darnell i Tom McGrath Modifica el valor a Wikidata
ProduccióMireille Soria Modifica el valor a Wikidata
GuióEric Darnell, Tom McGrath i Mark Burton Modifica el valor a Wikidata
MúsicaHans Zimmer Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeH. Lee Peterson Modifica el valor a Wikidata
ProductoraDreamWorks Animation i Pacific Data Images Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorDreamWorks SKG Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena27 maig 2005 Modifica el valor a Wikidata
Durada86 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost75.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació542.063.846 $ (mundial)
193.595.521 $ (Estats Units d'Amèrica) Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerebuddy film, cinema infantil, cinema d'aventures i comèdia Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAPG Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York i Madagascar Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdreamworks.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0351283 Filmaffinity: 436297 Allocine: 16591 Rottentomatoes: m/madagascar Letterboxd: madagascar Mojo: madagascar Allmovie: v290157 Metacritic: movie/madagascar TV.com: movies/madagascar TMDB.org: 953 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Pel·lícules d'animació de DreamWorks Animation
Sèrie: Madagascar Modifica el valor a Wikidata
L'Espantataurons i cap valor Modifica el valor a Wikidata

Madagascar[1] és una pel·lícula animada en 3-D produïda per Dreamworks i estrenada als Estats Units el 27 de maig del 2005.

La pel·lícula tracta de quatre animals del zoo de Central Park, Nova York, (Àlex el lleó, Marty la zebra, Glòria la hipopòtam i Melman la girafa) que han estat tota la seva vida en captivitat. Un dia, un d'ells, Marty, no pot resistir la seva curiositat i decideix escapar del zoo (amb l'ajuda dels pingüins) per anar a descobrir món. L'endemà al matí, els seus 3 amics veuen que no hi és i decideixen anar a buscar-lo i tornar al zoo l'abans possible. Àlex, Glòria i Melman aconsegueixen trobar a Marty a l'estació Central, però poc després i abans que puguin tornar al zoo són capturats per humans amb la intenció d'enviar-los cap a l'Àfrica. Els pingüins sabotegen el vaixell i això fa que el 4 amics acabin a l'exòtica illa de Madagascar que fa que hagin d'inventar-se les mil i una per a sobreviure a la jungla.

Argument[modifica]

La història comença amb una zebra (Marty), corrent tranquil·lament per la jungla, de sobte apareix un lleó (Àlex) perseguint-la, quan Marty deixa de somiar i veu a Àlex celebrant el seu aniversari i li dona de regal una esfera de vidre on apareix una figureta del mateix Àlex. De cop i volta el rellotge marca les 12:00 i els nens entren al Zoo. Àlex, de pressa, desperta a la girafa (Melman) i a la hipopòtam (Glòria).

Mentre els pingüins intenten cavar un pou amb palets de gelats i culleres per a escapar-se, els micos (Mason i Philip) estan prenent un cafè a les escombraries, Àlex fa trucs sorprenents, Marty entreté als nens escopint d'un costat a l'altre, Glòria fa els seus millors trucs a l'aquari i a Melman li estan fent uns massatges els metges. A la nit, el lleó, la hipopòtam i la girafa li fan una festa d'aniversari sorpresa a Marty i aquest els hi diu que el seu desig seria anar a la junga. A les 00.30h Melman explica que Marty ha fugit del zoo i Àlex, Glòria i Melman decideixen escapar-se per anar a buscar a Marty i impedir que faci una bogeria com aquesta.

Els 4 amics són capturats a l'estació Central i decideixen ser transportats a una reserva natural a Kenya, Àfrica. Però els problemes comencen quan els pingüins es fan amb el timó del vaixell i volen transportar-lo a l'Antàrtida. Les caixes que contenien a Àlex, Glòria i Melman cauen al mar i són arrossegades per les onades fins a Madagascar. Allà és on troben els lèmurs i el rei Julien durant una festa. Després d'un temps a l'illa Àlex comença a tornar-se salvatge degut a la seva obsessió amb els filets de cap de bestiar i tracta de menjar-se a Marty. Àlex, al sentir-se culpable.

Repartiment[modifica]

Seqüeles[modifica]

L'any 2008 es va estrenar la primera seqüela de la pel·lícula, amb el títol: Madagascar: Escape 2 Africa per Etan Cohen i dirigida per Eric Darnell i Tom McGrath. En aquesta seqüela els animals decideixen retornar a Nova York des de Madagascar però per accident acaben a Àfrica on alguns es retroben amb els seus familiars i altres amb més animals de la seva especie.

L'any 2012 es va estrenar la tercera entrega de la saga: Madagascar 3: Europe's Most Wanted [2] que va ser traduïda al català com a Madagascar 3: De marxa per Europa.[3]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Madagascar