Manuel Chulvi Jover

De Viquipèdia
Infotaula de personaManuel Chulvi Jover
Activitat
Ocupaciócompositor Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
1848 - 1923

Manuel Chulvi Jover, neix l'any 1848 i mor el 28 d'agost de 1923. Fou organista a l'església Sant Joan del Mercat, a la Catedral de València i mestre de cant del Seminari Conciliar.

Biografia[modifica]

Juan Julià renuncia a la plaça d'organista, Ilmo. Cabildo nomena com interí a José Mª Camps, i immediatament van preparar l'edicte de oposició. D'entre els opositors a aquesta plaça d'organista cal destacar a Manuel Chulvi Jover a qui els capitulars coneixien perfectament, i li tenien poques simpaties, si bé més tard va ser ben acollit i considerat.

En 1877 va firmar l'oposició a la plaça de Mestre de la Catedral. El dia 10 de Març, el tribunal aprovava els seus eixercicis. El 28 de març prenia possessió del seu nou càrrec.

Chulvi, l'últim organista de segle XIX va morir el 28 d'agost de 1923, sense deixar-nos cap composició orgànica excepte la que va presentar per a les oposicions.

Segons les seves mateixes afirmacions, tenia 31 anys al 1879, era organista de Sants Joans i mestre de cant i organista al Seminari Conciliar.

Se li coneixen a prop de 40 composicions vocals amb acompanyament d'orgue que es guarden, principalment, a Segorbe i en el Patriarca. A la Catedral només hi ha tres motets eucarístics que també estan en els altres arxius.[1]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]