Marco Mendoza

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Marco en un concert de Thin Lizzy

Marco Mendoza va néixer el 13 d'agost de 1956 és un músic americà. Va passar els seus anys de formació visquent amb la seva àvia a Tijuana, Mèxic. Va començar a tocar la guitarra des de molt petit, i va adoptar el baix elèctric quan va ser convidat a unir-se a una banda que necessitava baixista.

Va tocar amb en John Sykes a la banda Blue Murder, des de 1991 fins a 1993. Mendoza és l'actual baixista de la versió reformada de Thin Lizzy. Es va unir a la banda el 1996 fins al 2000. De 2000 a 2003 va realitzar una gira amb Ted Nugent. Posteriorment va tornar a Thin Lizzy, el 2005, reemplaçant Randy Gregg, després va deixar el grup de nou en 2007. Seguidament va recórrer a l'exguitarrista del grup Dokken, George Lyncen per formar una nova banda, Lynch Mob. Es va reincorporar a Thin Lizzy, una vegada més el maig de 2010, actualment està de gira amb Thin Lizzy.

Mendoza també ha tocat per a la banda Soul SirkUS i amb una gran quantitat d'altres músics d'orígens diferents, incloent: Suzy K, Right Said Fred, Robert Williams, Voisin Roch, Rafael Aragó, Yeager Debby,Tin Drum i Tommy Shaw, entre altres.

El 2004, Mendoza va estar de gira ambWhitesnake, un altre grup amb el que coincideix amb Sykes un cop més, i apareix en el seu DVD en viu In the Stil of the night. El 6 de juliol de 2007, Mendoza, va llançar el seu primer àlbum com a solista en viu per demà, a través de Frontiers Records a Europa. El disc va ser produït i co-escrita per Richie Kotzen i compta amb les actuacions d'avaluació de Steve Lukather, Ted Nugent, Doug Aldrich, Tommy Aldridge, Brian Tichy i Marco Renteria (Jaguars), entre molts altres.